Pennens potentiale 2.0: Forbedret forståelse af begreber


Af Amila Zolj, marketingassistent (Microsoft)

Vi skrev for kort tid siden om pennens potentiale. Ny forskning viser, at en kombination af traditionelt tastaturinput og en digital pen øger indlæring i undervisningen. Men det øger også forståelsen af komplekse begreber - en vital kompetence i et stigende komplekst samfund. Her får du mulighed for at se overvejelserne bag studiet:

Forskerne Audrey van der Meer og Ruud van der Weels indgangsvinkel til studiet var at undersøge hvordan hjernen reagerer på at bearbejde viden med afsæt i et tastatur eller en pen. Dermed vil de kunne vurdere hvordan disse teknologier påvirker de studerendes indlæring. Til projektet brugte de 20 universitetsstuderende på hhv. bachelor- og kandidatniveau. De to forskere anvendte et net med 256 sensorer, som de satte på overfladen af de universitetsstuderenes hoveder og målte hjernens aktivitet, mens de tog noter ved brug af henholdsvis computertastatur og med en pen.

Resultatet for forsøgene viste at de studerende brugte visuelle bevægelsesområder i hjernen, når de skrev med pennen. Dette betyder, at de helt enkelt lærer mere når de får mulighed for at bearbejde viden med en pen - og samtidigt får en bedre forståelse for komplekse begreber, da de har lettere adgang til at visualisere dem.

Computeren er et centralt redskab i nutidens klasseværelser. Det betyder dog ikke, at alle redskaber understøtter indlæring lige godt. Redskaber, der understøtter håndskrevne noter vil derfor altid være at foretrækker over enheder som ikke understøtter det. 


Comments (0)

Skip to main content