Ny forskning peger på pennens potentiale


To norske forskere fra Norges Teknisk-Naturvitenskapelige Universitet har udført et forskningsprojekt om, hvordan studerende bearbejder viden når de henholdsvis bruger et traditionelt tastatur eller bruger pen og papir. Projektet viser, at de studerende aktiverer helt andre dele af hjernen når de har mulighed for at bruge deres håndskrift til at tage noter med. Det skriver Ingenøren.

1l3b3701

Dermed åbnes en helt ny verden af indlæring, hvis elever og studerende kombinerer den klassiske maskinskrift med den måske endnu mere traditionelle penneskrift. Det smarte er dog, at man ikke behøver vælge hverken pen eller tastatur fra eller til - der findes teknologi som fx Surface-serien som kombinerer pen-input med tastaturinput.

Forskningsprojektet er sket i samarbejde med Microsoft, og vi har før beskrevet fordelene for elevernes kreativitet og indlæring ved at kombinere pennen med tastaturet.

Læs artiklen fra Ingenøren her: https://ing.dk/artikel/forskere-pen-papir-tilbage-undervisning-186225

4331.xxx


Comments (0)

Skip to main content