Varde satser på ren Microsoft-cloud strategi med Windows 10 og Azure


I Varde begyndte man tidligt med en Bring Your Own Device strategi (BYOD) for at øge digitaliseringen i folkeskolen. Det gav dog en række supportmæssige udfordringer for lærerne, da eleverne sad på forskellige typer af enheder. Derfor blev der brugt meget tid på support til den enkelte maskine fortæller Klaus Vest, teamleder for Infrastruktur og Skole IT i Varde Kommune.

 varde

Sammen med kommunens styregruppe for it besluttede han at teste en ren cloud-løsning baseret på Windows 10 og Microsoft Azure på enheder som eleverne fik udleveret af skolen. Den rene cloud løsning betyder, at intet skolearbejde går tabt, hvis en maskine crasher eller inficeres med malware. Hver maskine har desuden Mobile Device Management-systemet Intune installeret.

 

På den måde kan Klaus Vest og hans team tilgå alle maskiner i systemet, hvis en elev har et problem i løbet af dagen. På den måde er supporttiden til den enkelte elev i løbet af en dag minimeret, og er der problemer, kan enheden være fuldt funktionel igen næsten med det samme.


En fordel ved at være opdateret til Windows 10 er, at Varde vil kunne drage nytte af de mange nye fordele, der kommer med sommerens opdatering til Windows 10, som vi før har gennemgået.

Læs mere om referencehistorien - download denne pdf.

 


Comments (0)

Skip to main content