OWA for iPhone és OWA for iPAD


Tegnap megjelent az OWA for iPhone és OWA for iPAD alkalmazás. A termékeket kiválóan bemutatja a hivatalos blog, ezt kár volna megismételni újra: OWA for iPhone and OWA for iPad

Azonban pár apróságra szeretném felhívni a figyelmet, amit hasznos lehet tudni:

  • Jelenleg az alkalmazás használatához az kell, hogy a postaládád Office365-ben legyen. A vállalati (on-prem) környezet esetében nem használható. A terveink szerint azonban elkészül majd a szolgáltatás a vállalati környezethez is, idézet az Exchange (!) csapat bejelentésébol: "Note: OWA for iPhone/iPad is for Office 365 customers who have the newest update of Exchange Online. Support for Exchange Server 2013 is planned for the future." Forrás: http://blogs.technet.com/b/exchange/archive/2013/07/16/owa-for-iphone-and-owa-for-ipad-are-now-available.aspx. Ez a kitétel az Office365 hivatalos blogban nincs, de ettol még ez így van.
  • Eddig is volt OWA böngészobol iPhone és iPAD eszközökön, miért több ez most? Offline is használható. A házirendekkel nem az eszközt, hanem az alkalmazást szabályozod, új, letisztult arculat, függetlenség a böngészotol. Függetlenség a 3rd party gyártók fejlesztésétol, erre példa: hosszú évek óta elérheto az RMS technológia de a saját mobil eszközeinken kívül más eszközbe a gyártó azt nem integrálta. Itt a lehetoség, hogy azonos funkciókészletet adjunk minden eszközön a felhasználóknak.
  • Office365 és késobb a vállalati környezetben is Exchange Server 2013 kell a használatához. Korábbi Exchange verziókról itt az ido váltani.

Azt, hogy az alkalmazás használata Office365 elofizetéshez kötött, sokan, sokféle módon (félre) magyarázzák majd. Az igazi ok egyszeru: az Office365 esetében a technológia minden szeletét mi tartjuk kézben, jól kiszámítható, gyorsan változtatható. Így szolgáltatásokat gyorsabban tudunk bevezetni, tesztelni, javítani, felkészíteni az on-prem környezetek igényeire. Tehát azért kell Office365 elofizetés hozzá, mert jelenleg a fejlesztésben itt tartunk. Zárszóként újra az idézet: "OWA for iPhone/iPad is for Office 365 customers who have the newest update of Exchange Online. Support for Exchange Server 2013 is planned for the future."

Comments (0)

Skip to main content