Microsoft esitteli tiedonhallintaratkaisuja älykkäille toimintaympäristöille


Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella kertoi eilen ”Accelerate your Insights” -tapahtumassa yhtiön visiosta luoda kokonaisvaltainen tiedonhallinta-alusta älykkäille toimintaympäristöille (ambient intelligence). Nadella tähdentää, että kaikilla yrityksillä on käytössään kasvava määrä dataa. Tämän kaiken tiedon potentiaali on rajaton, aina äänestystulosten ennustamisesta epidemioiden leviämisen ennakointiin ja estämiseen. Nadellan mielestä on tärkeää, että jokaisella yrityksellä on strategia tiedon hyöntämiseen ja teknologiat kaikkien saatavilla.

Osana visiotaan älykkäistä toimintaympäristöistä, Microsoft julkisti eilen uusia tuotteita ja palveluita. Julkistukset täydentävät yhtiön kattavaa tietokantatarjontaa:

  • SQL Server 2014 tuo muistinvaraiset (in-memory) toiminnallisuudet kaikkiin työmääriin, mukaan lukien operatiivisiin järjestelmiin (OLTP, online transaction processing), tietovarastointiin ja raportointiin (business intelligence)

  • Microsoft Azure Intelligent Systems Service on uusi pilvipalvelu esineiden Internetin hyödyntämiseen. Palvelun avulla voi turvallisesti muodostaa yhteyden konetuotettuun dataan sekä hallinnoida ja kaapata dataa antureista ja laitteista, käyttöjärjestelmästä riippumatta.

  • Analytics Platform System APS yhdistää Hadoop- sekä Microsoft SQL Server -tietokantateknologioiden parhaat puolet yhteen edulliseen big data -ratkaisuun.

Julkistuksen yhteydessä kerrottiin myös tutkimusyhtiö IDC:n tuoreesta selvityksestä, joka osoittaa, että yrityksillä, joilla on kokonaisvaltainen lähestymistapa dataan, on 60 % parempi tuotto datahankkeissaan. IDC:n laskelmien mukaan datassa ja sen analysoinnissa piilee maailmanlaajuisesti noin 1,6 biljoonan dollarin arvoinen potentiaali. Oheisessa infografiikassa kuvataan selvityksen tuloksia tarkemmin.

Lue lisää lehdistötiedotteesta sekä Satya Nadellan blogikirjoituksesta. Tapahtuman pääpuheenvuorot ovat myös katsottavissa videotallenteina.


Comments (0)

Skip to main content