Windows XP -tuki päättyy tänään – 27 %:lla pk-yrityksistä ei edes suunnitelmaa vaihdosta


Monilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on suunnitelma Windows XP -käyttöjärjestelmän vaihtamisesta tai ne ovat jo vaihtaneet tai parhaillaan vaihtamassa XP:n uudempaan käyttöjärjestelmään. XP:n tekninen tuki päättyy tänään 8.4.2014.

Microsoftin Ipsos MORIlla maaliskuussa 2014 teettämän tutkimuksen mukaan kaikilla XP-käyttöjärjestelmää edelleen käyttävillä pk-yrityksillä ei vieläkään ole edes suunnitelmia käyttöjärjestelmän vaihtamisesta. Suomessa tutkimukseen osallistuneista pk-yrityksistä, jotka vielä käyttävät XP:tä, 84 % [1] on tietoisia XP-tuen loppumisesta. Silti jopa 27 %:lla näistä XP:tä käyttävistä yrityksistä ei ole edes suunnitelmaa käyttöjärjestelmän vaihdosta XP-tuen päättymisestä huolimatta.

XP-tuen päätyttyä järjestelmää yhä käyttävien yritysten tietoturvariskit kasvavat, kulut nousevat ja yritykset jäävät ilman teknistä tukea. Myös yritysten kilpailukyky on vaarassa, sillä tämän päivän kilpailuympäristössä pärjääminen vaatii tietoturvallisia, moderneja työkaluja kuten pilvipalveluja tukevan Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän. Tutkimukseen osallistuneista XP-käyttöjärjestelmän vaihtaneista yrityksistä 26 % kertoi tuottavuuden kasvaneen ja 48 % tietoturvan parantuneen, kun XP oli vaihdettu uudempaan käyttöjärjestelmään.

Microsoft suosittelee Windows XP -käyttöjärjestelmää edelleen käyttäviä toimimaan seuraavalla tavalla:

  1. Mikäli Windows XP -käyttöjärjestelmälle tulee päivitys vielä 8.4., lataa ja asenna päivitys. Kytke tietokone sen jälkeen pois internetistä ja sulje se mieluiten lopullisesti.
  2. Päivitä laitteeseesi Windows 8.1, mikäli se on mahdollista.
  3. Mikäli et voi päivittää laitteeseesi Windows 8.1 -käyttöjärjestelmää, suosittelemme hankkimaan nykyaikaisen, kosketusnäytöllisen laitteen. Näin saat käyttöösi runsaasti kokonaan uudenlaisia ominaisuuksia.

Toimintaohjeet sekä lisätietoa Windows XP -tuen päättymisestä yksityiskäyttäjille löytyy täältä.

[1] Ipsos MORI haastatteli 501 pk-yrityksessä työskentelevää henkilöä Suomessa. Nämä yritykset työllistävät enintään 250 henkilöä. Haastattelu tehtiin verkossa Ipsos Interactive Panel -työkalun avulla 5.-13.3.2014. Tutkimuksen data on puolueetonta.

Aiempia Windows XP -aiheisia julkaisuja:

Comments (0)

Skip to main content