Microsoft julkisti SQL Server 2014 RTM-version


Microsoft on julkaissut SQL Server 2014 -tietokantajärjestelmän RTM-version laitevalmistajille. Asiakkaille suunnattu versio tulee vuorostaan yleisesti saataville 1. huhtikuuta. SQL Server 2014 tarjoaa ominaisuuksia liiketoimintakriittisille sovelluksille sekä tietovarastoanalytiikkaan ja hybridimallisten pilvipalveluiden hallintaan.

Samalla kerrottiin Windows Azure HDInsight -palvelun Hadoop 2.2 -tuella olevan nyt yleisesti saatavilla. Myös SQL Server to Windows Azure -varmuuskopiontityökalu on tuotu saataville.

Julkistukset ovat osa Microsoftin big data -strategiaa, jonka myötä asiakkaille tuodaan työkaluja suurten tietomäärien analysointiin koosta ja paikasta riippumatta.

Keskeisimmät uudet SQL Server 2014 -ominaisuudet:

  • muistinvarainen tapahtumankäsittely (In-Memory Online Transaction Processing, OLTP) tuo merkittäviä parannuksia suorituskykyyn. Pilottihankkeissa on raportoitu jopa 30-kertaisia nopeutuksia aiempaan verrattuna. Tämä tehostaa erityisesti aikakriittisten sovellusten toiminnallisuutta, mutta on sovellettavissa myös muihinkin liiketoimintakriittisiin ratkaisuihin
  • muistinvaraiset raportointitoiminnallisuudet. Sarakepakkaus ja -tallennus parantavat suorituskykyä erityisesti tietovarastopohjaisissa raportointiratkaisuissa ja tiivistää tiedon pakkausta
  • tiiviimpi integraatio Windows Azure -palveluihin mm. varmistusten ja korkean käytettävyyden hyödyntämiseksi
  • SQL Server 2014 on saatavilla myös Windows Azure -virtuaalipalvelimille, joten sen hyödyt saa nopeasti käyttöön

Lisää tietoa SQL Server 2014 -järjestelmästä sekä Microsoftin tietokantastrategiasta on luvassa ”Accelerate your insights” -tapahtumassa San Franciscossa 15.4. Pääpuheenvuoroja voi seurata suoratoistona verkossa.

Lue lisää Official Microsoft Blogista.

Comments (0)

Skip to main content