Windows XP:n käyttäjät saavat ilmoituksen tuen loppumisesta ruuduilleen


Windows XP:n tekninen tuki loppuu 8.4.2014. Tämän päivämäärän lähestyessä Microsoft pyrkii tavoittamaan mahdollisimman monta Windows XP -käyttäjää ja opastamaan heitä siirtymään nykyaikaisen Windowsin käyttäjiksi.

Ensimmäiset Windows XP Home- tai Professional-version käyttäjät tulevat saamaan lauantaina 8.3.2014 käyttämällään kielellä selkeän ilmoituksen ruudulleen, jossa ilmoitetaan, että Windows XP:n tuki päättyy 8.4.2014. Ilmoitus jaetaan Windows Update -palvelun kautta, ja sen saa vain, jos on antanut luvan vastaanottaa päivitysilmoituksia.

Käyttäjä voi lukea aiheesta lisää ilmoituksen linkkiä napauttamalla, jolloin hänet siirretään Windows XP -tukisivulle. Sivuille on kerätty tietoa siitä, mitä tuen päättyminen tarkoittaa ja miten käyttäjä voi suojautua tietoturvauhkilta. Alla on kuva ilmoituksesta englanninkielisenä.

Lisäksi Microsoft julkaisi kumppaninsa Laplinkin kanssa maksuttoman PCmover Express for Windows XP -työkalun. Sen avulla käyttäjä voi siirtää tiedostot ja asetukset nykyisestä Windows XP -koneesta vaivattomasti uuteen Windows 8 tai 8.1 -laitteeseen. Työkalu kopioi käyttäjän haluamat asiakirjat, musiikin, videot, sähköpostit, käyttäjäprofiilit ja asetukset koti- tai työpaikkaverkon kautta uuden ja vanhan koneen välillä. PCmover Express on saatavilla englanninkielisenä ja se on ladattavissa osoitteesta www.windowsxp.com.

Sovellukset käyttäjän tulee itse asentaa uuteen koneeseen tai halutessaan hän voi käyttää maksullista PCmover Professional -sovellusta, josta löydät lisätietoja osoitteesta http://www.laplink.com/pcmoverexpressxpeol.

Lisätietoja Windows XP:n tuen päättymisestä löydät Microsoftin viralliselta tukisivulta. Lue lisää aiheesta myös Windows Experience Blogista.

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    Monilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on suunnitelma Windows XP -käyttöjärjestelmän

Skip to main content