Kymmenen vuotta työtä tietoturvan eteen: tarina pähkinänkuoressa


Lauantaina 13. heinäkuuta 2001 Microsoft sai tiedon vihamielisestä Code Red-haittaohjelmasta. Vain kahta viikkoa myöhemmin ABC News uutisoi haittaohjelman saastuttaneen kaikkiaan yli 300 000 Windows-konetta ympäri maailman. Uutiset olivat julki tullessaan kuin suoraan Tom Clancyn romaanista. Viimeistään tämä kokemus herätti Microsoftin ymmärtämään tietoturvan tärkeyden omassa tuotekehityksessään. Erilaisia tuotteita ja palveluita suunniteltaessa tietoturvan on oltava kunnossa heti suunnittelutyön alusta saakka.

Kuinka tämä asenne siirrettiin suuren yhtiön jokapäiväiseen elämään? Miten koodaajat saatiin arvottamaan työnsä oikein ja tuottamaan tuhansia ja taas tuhansia pätkiä tietoturvallista koodia? Kuinka koko organisaation henkilöstö patistettiin tekemään töitä yhteisen tavoitteen eteen?

Keskustelimme aiheesta asiantuntijoidemme kanssa ja saimme heidät valottamaan kuinka matka kohti parempaa tietoturvaa todellisuudessa tapahtui. Kulissien takainen asennemuutos koko organisaatiossamme on nyt kaikkien luettavissa.

Tarina pähkinänkuoressa:  www.sdlstory.com

 


Comments (0)

Skip to main content