Microsoft julkisti uusia Office 365 -ominaisuuksia


Tänään Microsoft julkaisi SharePoint Conference -tapahtumassa Office 365 -tuottavuustyökaluihin uusia lisäominaisuuksia, jotka mahdollistavat verkostoitumisen ja entistä tehokkaamman työskentelyn myös eri organisaatioissa toimivien ihmisten kesken. SharePoint Conference kokoaa noin 10 000 Microsoftin asiakasta ja kumppania Las Vegasiin. Tapahtumassa esiteltiin konkreettisesti miten pilvi, yhteisölliset työvälineet (enterprise social), big data, koneoppiminen ja mobiiliominaisuudet yhdistyvät Office 365:ssä ja SharePointissa.

Tapahtumassa kuultiin muun muassa seuraavat julkistukset:

  • “Oslo” (koodinimi) -sovellus kerää ja auttaa tuottamaan ajankohtaista tietoa käyttäjien toiminnasta SharePoint-, Exchange-, Lync-, Yammer- sekä Office-ympäristöissä.
  • Ryhmät (Groups) -ominaisuus yhdistää eri ihmisten keskustelut, kalenterit, sähköpostit ja tiedostot Officen kautta. Yammerin tapaan ryhmät ovat lähtökohtaisesti avoimia, mutta voidaan haluttaessa myös muuttaa yksityisiksi.
  • Inline Social tuo uusia ulottuvuuksia sosiaaliseen vuorovaikutukseen Office 365:ssa. Inline Social mahdollistaa keskustelut tiedostoissa, jotka sijaitsevat SharePoint Online tai OneDrive for Business -työtiloissa.
  • Office 365 Video Portal. Videoportaali mahdollistaa videoiden lataamisen, tallentamisen ja löytämisen turvallisella tavalla. Videoiden lajittelu, selaaminen, käsittely ja optimointi on suunniteltu vastaamaan yrityselämän tarpeita. Ratkaisu mahdollistaa videoiden jakamisen turvallisesti kaikille päätelaitteille, mobiililaitteet mukaan lukien.

Julkistettujen ominaisuuksien avulla tieto kulkee entistä nopeammin henkilöiden ja organisaatioiden välillä. Työn sujuvuus, asiakaspalvelu ja oleellisen tiedon jakaminen oikeiden ihmisten välillä muuttuu entistä ketterämmäksi. Lisäksi uusien ominaisuuksien joukossa on välineitä, joiden avulla kehittäjät voivat aiempaa paremmin integroida Office 365 -tuottavuustyökaluja ja niiden rajapintoja omiin tarpeisiinsa.

IT-ammattilaisille suunnattuja julkaistuja ominaisuuksia ovat puolestaan erilaiset työkalut, joilla voi helpommin saada hyödyt irti pilvestä. Työkalut on luotu turvaamaan koko Office 365:n tietoturvaa sekä siellä käytettävien tietojen ja tiedostojen yksityisyyttä. Office 2013- ja SharePoint Server 2013 Service Pack 1 -päivitysten jälkeen yritysten on entistä turvallisempaa käyttää pilvipalveluita, OneDrive -tallennustilaa tai Yammeria:

  • Uusi Data Loss Prevention -tekniikka tietojen menetyksen ehkäisemiseksi tulee myös osaksi SharePoint Online -palvelua. Tekniikan avulla yritykset voivat suojata Office-dokumentteja haluamallaan tavalla ja määritellä kenellä on pääsy niihin.
  • Uusi OneDrive for Business erillisenä tuotteena (stand-alone SKU)
  • Yhteisöllisten ominaisuuksien siirtäminen helposti SharePointista Yammeriin. Service Pack 1 -päivitys mahdollistaa SharePointin oman uutisvirran korvaamisen Yammerilla entistä helpommin.

Asiakkaille on nyt tarjolla entistä enemmän vaihtoehtoja Office 365:een siirtymiselle kerralla tai vaiheittain, esimerkiksi OneDrive for Business- tai Yammer-palvelun käyttöönoton myötä.

Lue lisää uusista ominaisuuksista englanninkielisestä tiedotteesta.

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    Aika: 3.6.2014 klo 14:00- Paikka: Nordunet MCU Osa

Skip to main content