Avoin kirje vaatii turvaamaan eurooppalaisia innovaatioita ja patentteja tarkemmin


Eurooppalaiset johtajat kokoontuvat kuukauden sisällä viimeistelemään Euroopan patenttituomioistuimen (UPC) säännöstöä. Lähes 20 yritystä ja järjestöä, mukaan lukien adidas, ARM, Bull, Apple, Google ja Microsoft, ovat tänään lähestyneet EU:ta avoimella kirjeellä toivoen säännöstöön täsmennyksiä, jotka auttaisivat suojaamaan eurooppalaisia innovaatioita patenttihuijauksilta, kuten patenttitrolleilta, alkuperäistä ehdotusta paremmin. Patenttitrolliksi (engl. patent troll) kutsutaan henkilöä tai yhtiötä, joka pyrkii hankkimaan patentteja haastaakseen muita yhtiöitä oikeuteen ja saadakseen siten voittoa.

Valmisteilla oleva säännöstö määrittelee toimintaohjeet Euroopan patenttituomioistuimelle, joka ratkoo patentteihin liittyviä kiistoja. Kirjeen allekirjoittaneiden yritysten ja järjestöjen mukaan nykyinen ehdotus säännöstöstä saattaa johtaa patenttihuijausten määrän merkittävään kasvuun, koska se antaa patenttitrollille mahdollisuuden pidätellä valmistajia ilman tarvetta todistaa patenttinsa pätevyyttä.

Microsoft ja muut vaatimuksen taakse asettuneet tahot esittivät jo aiemmin selvennyksiä säännöstöön ja toivovat nyt, että poliittiset päättäjät hyväksyisivät suositukset kokonaisuudessaan maaliskuun 18. päivän tapaamisessaan. Näin innovatiivisuus ja kilpailukyky turvattaisiin parhaiten Euroopassa.

Lue lisää aiheesta Microsoft on the Issues -blogissa

Comments (0)

Skip to main content