Microsoft keskustelee Maailman talousfoorumissa teknologian yhteiskunnallisesta vaikutuksesta, yksityisyydensuojasta, nuorisotyöllisyydestä ja Big Datasta


Microsoft osallistuu parhaillaan Maailman talousfoorumiin Sveitsin Davosissa. Puheenvuoroissaan yhtiö esittelee näkemyksiään maailmantalouden edistämiseksi teknologisten innovaatioiden, yhteiskuntapolitiikan ja yrityskansalaisuuden näkökulmasta.

Tänään yhtiö julkaisi tulokset maailmanlaajuisesta kyselystä, jossa selvitettiin henkilökohtaisen teknologian vaikutuksia nykyelämään ja -yhteiskuntaan. Kysely tehtiin kymmenessä maassa: Brasiliassa, Intiassa, Japanissa, Kiinassa, Meksikossa, Ranskassa, Saksassa, Turkissa, Venäjällä ja Yhdysvalloissa. Vastaajia oli yli 10 000.

Tutkimuksen mukaan ihmiset ympäri maailman kokevat henkilökohtaisen teknologian ruokkivan innovaatioita yhteiskunnan kaikilla sektoreilla. Eniten myönteistä vaikutusta teknologialla koetaan olleen liike-elämään, opetukseen, tuottavuuteen ja taloudellisten mahdollisuuksien parantamiseen. Erityisesti kehitysmaissa nähdään henkilökohtaisen teknologian olevan perusta taloudellisten vaikutusmahdollisuuksien vahvistamiseksi. Tutkimusraportti on ladattavissa täältä.

Microsoftin lakiasiainjohtaja Brad Smith osallistui Maailman talousfoorumin viralliseen The Big Brother Problem -sessioon, jossa käsiteltiin yksityisyydensuojaa. Paneelikeskustelu on katsottavissa videotallenteena. Smith on myös julkaissut Microsoft on the Issues -blogissa kirjoituksen, jossa hän kannustaa luomaan kansainvälisen yleissopimuksen valtioiden pääsystä yksityisiin tietoihin.

Microsoft osallistui Davosissa myös keskusteluihin nuorisotyöttömyydestä. Yhtiön yhteiskuntasuhteiden johtaja Lori Forte Harnickin mukaan panostukset teknologiakasvatukseen ovat tärkeitä yhä pahenevan nuorisotyöttömyyden ratkaisemisessa. Hän kirjoittaa, että haaskaamme maailman nuorissa piilevän potentiaalin, jos emme tarjoa heille teknologisia välineitä, taitoja ja koulutusta. Hän jakaa näkemyksensä blogikirjoituksessa sekä mielipidekirjoituksessa Huffington Post -verkkolehdessä.

Microsoft esitteli Davosissa myös skenaariodemoja yhteiskunnallisista oivalluksista, joita Big Data -teknologia mahdollistaa. Demovideoissa näytetään mitä kaikkea Maailman talousfoorumin tuottamasta valtavasta 148 maata kattavasta tietomäärästä voi saada irti. Excel-muodossa oleva tieto käsiteltiin Microsoftin Power BI -työkaluilla.

[View:https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d2-UFOplgRk:0:0]

[View:https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ScH-qMCdQHU:0:0]

Comments (0)

Skip to main content