Tärkeimmät Windows XP -ajankohdat: Windows XP:n virusturvatiedot päivittyvät kesään 2015 asti, mutta muut päivitykset päättyvät jo 8.4.2014


15.1. Microsoft kertoi pidentävänsä Windows XP:n virusturvatietojen tukea 14.6.2015 saakka, mutta muistutti samalla, että Windows XP:n tuki päättyy ennalta ilmoitetun mukaisesti 8.4.2014.

Hyvän turvallisuustason tarjoaa vain sellainen ympäristö, jossa pidetään jatkuvasti ajan tasalla virustorjuntaa, palomuuria ja myös itse käyttöjärjestelmän tietoturvapäivityksiä. Yksi kolmesta Windows XP:n tietoturvan tukijalasta on katkeamassa tänä keväänä, minkä takia Microsoft haluaa korostaa asian tärkeyttä ja kiireellisyyttä.

Microsoft on vuodesta 2011 saakka tiedottanut, että lähes 12-vuotiaan Windows XP -käyttöjärjestelmän tuki päättyy 8.4.2014. Ainoastaan Microsoftin Windows XP:n virusturvatietojen päivitysten ilmoitettiin jatkuvan kesään 2015 saakka. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että jos jatkaa Windows XP:n käyttämistä tuen päättymisen jälkeen huhtikuussa 2014, tietokone toimii kyllä, mutta se saattaa ilman tietoturvapäivityksiä altistua tietoturvariskeille. Sitä mukaa kun ohjelmisto- ja laitteistovalmistajat optimoivat tuotteitaan uusimpia Windows-versioita varten, yhä harvemmat sovellukset ja laitteet toimivat Windows XP:n kanssa. Windows XP:n virusturva toimii edelleen 14.6.2015 asti, jonka jälkeen virusten tunnistetietoja ei päivitetä uusien virusten varalta.

Lisätietoja Microsoft antimalware -tuesta Windows XP:llä sekä Windows XP -tuen päättymisestä.

Comments (1)

  1. Anonymous says:

    Monilla pienillä ja keskisuurilla yrityksillä on suunnitelma Windows XP -käyttöjärjestelmän

Skip to main content