Uusi Microsoft-keskus Brysseliin – lisää panoksia nuorten tukemiseen


Brysselissä vietetään tänään uuden Microsoft-keskuksen avajaisia sekä YouthSpark-hankkeen ensimmäistä vuosipäivää Euroopassa.

Microsoftin uusi keskus on huipputeknologian kohtaamispaikka, jossa voi tutustua yhtiön uusimpiin ratkaisuihin niin yrityksille, julkiselle sektorille kuin kuluttajille. Keskus toimii myös hautomona start-up-yrityksille. Lisäksi Microsoft edistää keskuksesta käsin eurooppalaisten nuorten IT-taitoja, yrittäjyyttä ja tietojenkäsittelyoppia.

YouthSpark-hanke on ensimmäisen toimintavuotensa aikana tarjonnut koulutus-, työllistymis- ja yrittäjyysmahdollisuuksia 22,3 miljoonalle eurooppalaiselle nuorelle. Tänään Microsoft ilmoitti jatkavansa kumppanuuttaan kolmen eurooppalaisen nuorisojärjestön kanssa sekä niiden taloudellista tukemista: Euroopan nuorisofoorumi (YFJ), Telecentre Europe sekä Junior Achievement Young Enterprise (JA-YE). Suomessa yhteistyö on näkynyt erityisesti paikallisen Nuori Yrittäjyys ry -jäsenjärjestön kanssa.

Microsoftin tavoitteena on luoda 4 500 korkeatasoista harjoittelu- ja oppisopimuspaikkaa Euroopassa vuoteen 2016 mennessä. Yhtiö sitoutuu tarjoamaan tietoteknistä koulutusta ja digitaalisia työkaluja 46 miljoonalle eurooppalaiselle nuorelle seuraavan kahden vuoden aikana. Lisäksi Euroopassa käynnistetään useita nuorisohankkeita.

Lue lisää lehdistötiedotteesta. Lisätietoja YouthSpark-ohjelmasta Euroopassa täällä.

Comments (0)

Skip to main content