Lukiolaiset ohjasivat opettajia uusiin työtapoihin


Perjantaina 17.1. Espoon Etelä-Tapiolan lukiossa opiskelijoista tuli opettajia yhden päivän ajaksi. Lukiolaisten vetämissä työpajoissa opettajille kerrottiin oppilaiden näkemyksiä siitä, kuinka tietotekniikkaa tulisi hyödyntää opetuksessa. Tilaisuuden toteutti lukiolaisten kanssa Innokampus Oy kumppaneinaan Microsoft ja Asus.

Tilaisuuden tarkoituksena oli myös auttaa opettajia ottamaan tietotekniikka haltuun sähköistyviä ylioppilaskirjoituksia silmällä pitäen. Ylioppilaskirjoitusten suunnittelijoille tapahtuma tarjosi suuntaviivoja ja esimerkkejä siitä, miten lukiolaiset suunnittelisivat opetusta ja opiskelua.

Microsoftin Partners in Learning -ohjelmapäällikkö Marianna Halonen kertoi olevansa iloinen opettajien uuden oppimisen innostuksesta. Kokemusten perusteella konseptia kannattaa hyödyntää laajemmin muissakin kouluissa teknologian käyttöönottamisessa. Osallistuneet lukiolaiset saivat myös aiheeseen liittyvät sertifikaatit mahdollista jatkoa ajatellen.

Iltapäivän aluksi oppilaat pitivät opettajille yhteisen, lyhyen tuokion Windows 8 -käyttöjärjestelmän perusominaisuuksista. Tänään opettajina toimineet lukiolaiset Jere Mäki ja Mikko Hyppölä (kuvissa) kertoivat, että uusissa laitteissa eniten opinnoissa on ilahduttanut muun muassa OneNote. Tulevaisuuden osalta he toivovat, että oppilailla ja opettajilla olisi samanlaiset laitteet käytössä sekä kaikki tieto sähköisesti jaettuna.

Lukiolainen Alvari Poikola (alimmassa kuvassa) sanoi, että Windows 8 -käyttöjärjestelmää on yksinkertaisempaa käyttää kuin aikaisempia versioita: ennen käyttöjärjestelmä oli tietokonetta varten, nyt se on ihmistä varten.

Tilaisuutta seurasi paikan päällä myös useampi media.

Lue lisää Innolukion lehdistötiedotteesta.

Comments (0)

Skip to main content