Opiskelija, käytätkö teknologiaa tehokkaasti?


Suomalaisopiskelijat eivät voi elää ilman teknisiä härveleitään, ja toisaalta he kokevat etteivät osaa käyttää laitteitaan tarpeeksi järkevästi. Tämä selviää Microsoftin teettämästä kyselystä, jossa selvitettiin opiskelijoiden suhdetta teknologiaan Euroopassa*.

Tulokset ovat varsin hätkähdyttäviä. Jopa joka neljäs suomalaisopiskelija antaisi ennemmin pois 20 vuotta eliniästään kuin eläisi ilman Internet-yhteyttä. Joka kolmas juoksisi ennemmin alasti kadulla kuin julkaisisi tietoja verkkoselailuistaan. Mihin opiskelija sitten käyttää 400 euroa, saadessaan kyseisen summan rahaa? Viikonloppumatkaan, shoppailuun tai kenties konserttilippuihin? Ehei, 40 % vastanneista ostaisi uuden tabletin tai älypuhelimen.

Myös sovellukset herättivät opiskelijoiden keskuudessa suuria tunteita. Yli kolmannes vastanneista valitsisi ilmaiset sovellukset ilmaisen ruoan edelle - loppuelämäkseen. 30 % vastanneista kertoi myös olevansa ”sovellusguruja”, jotka esittelevät aina makeimmat sovellukset ystävilleen. Trendien harjalla ratsastaminen näyttää siis olevan tärkeää myös sovellusten kohdalla.

Opiskelijat eivät siis voi elää ilman teknologiaa, mutta osaavatko he käyttää sitä? Hieman yllättäen jopa reilu kolmannes vastanneista myöntää, ettei osaa hyödyntää teknologiaa opinnoissaan parhaalla mahdollisella tavalla. Samaan aikaan yli puolet kokee, ettei heillä ole tarpeeksi aikaa itselleen tärkeille asioille. Kaikille arvokasta vapaa-aikaa saisi kuitenkin lisättyä, jos käyttämästään teknologiasta ja laitteista saisi kaiken irti.

Tutkimuksesta voit lukea myös Frank-opiskelijapalvelusta osoitteessa https://myfrank.fi/fi/ajankohtaista/.

* Microsoftin teettämä tutkimus toteutettiin MSN-sivustolla täysipäiväisille opiskelijoille Suomessa, Italiassa, Irlannissa, Espanjassa, Belgiassa ja Luxemburgissa syys-lokakuussa 2013. Tutkimukseen vastasi yhteensä 2 858 opiskelijaa, joista suomalaisia oli 916.

Muutama kuuma Windows-laitevinkki opiskelijoille:

Uusi Surface 2 on markkinoiden monipuolisin tabletti henkilökohtaiseen käyttöön. Maksutta mukana tulevin Office 2013 -sovellusten ansiosta se muuntuu hetkessä pelilaitteesta työjuhdaksi. Surface Pro 2 on puolestaan täysiverinen kannettavan tietokoneen korvaaja. Se on suunniteltu tehokäyttäjälle, joka ei pysy paikallaan. Laite tarjoaa yhdessä paketissa tabletin yksinkertaisuuden ja liikuteltavuuden sekä kannettavan tietokoneen tehon ja joustavuuden.

 

 

Nokia Lumia 2520 -tabletti on varustettu Full HD -näytöllä, jonka valovoima riittää hyvin jopa kirkkaassa auringonvalossa. Nopeiden 4G-mobiiliyhteyksien ja SkyDriven ansiosta voit tallentaa tietosi ja käyttää niitä missä ja milloin tahansa.

 

HP ENVY Rove 20 All-in-One on pöytätietokone, joka ei vie paljon tilaa pöydältä. Ainutlaatuisen ja helppokäyttöisen taittuvan jalustan ansiosta voit kääntää 20 tuuman kosketusnäytön haluamaasi katselukulmaan tai asettaa sen vaakatasoon. Tehoa ja suorituskykyä riittää ensiluokkaiseen viihde-, peli- ja moniajokokemukseen.

 


Muita opinnoissa hyödyllisiä välineitä:

Windows Phone -älypuhelinten useat ominaisuudet tekevät opiskelijoiden elämästä helpompaa ja hauskempaa. Tapahtumaruutujen avulla opiskelija voi muokata puhelimestaan juuri itsensä näköisen ja Ihmiset-toiminnon avulla pitää yhteyttä ystäviinsä. Useimmat malleista ovat varustettu laadukkaalla kameralla, jolla tallentuvat kaikki opiskelijaelämän hauskimmat hetket.

Office 365 University voidaan asentaa kahdelle PC:lle tai Macille ja tarjoaa kaikki opiskelijan kannalta olennaiset sovellukset (Word, Excel, OneNote, PowerPoint ja Outlook). Näin opiskelu ei ole ajasta tai paikasta kiinni.

SkyDriven avulla kaikki tärkeät tiedostot, muistiinpanot, valokuvat ja videot kulkevat aina mukana laitteesta riippumatta. Maksuttoman palvelun avulla jopa sovelluksesi, asetuksesi ja taustakuvasi synkronoituvat eri laitteiden välillä Microsoft-tilisi mukana.

Skype auttaa opiskelijaa pysymään yhteydessä läheisiinsä, missä hän ikinä liikkuukin.

Näihin laitteisiin ja ohjelmiin voit tutustua Microsoftin parhaillaan käynnissä olevalla kauppakeskuskiertueella:  http://windows.fi/intohimoni

Comments (0)

Skip to main content