Windows 8.1 on saatavilla ensi yönä!


Keskiyöllä perjantaina 18.10. klo 00.00 Windows 8.1 tulee yleisesti saataville. Tuolloin Windows 8 -laitteita omistavat kuluttajat voivat ladata Windows 8.1-päivityksen maksutta Windows-kaupasta.

Windows 8.1 on uusin askel Microsoftin visiossa tarjota erittäin henkilökohtaista tietojenkäsittelyä ja osoitus sitoutuneesta ja asiakasta kuuntelevasta tuotekehityksestä. Päivitys yhdistää ainutlaatuisen ja yksilöllisen käyttäjäkokemuksen valtavaan laitevalikoimaan. Windows 8.1 nivoo kaiken mitä ihmiset tekevät eri laitteillaan kotona, töissä ja tien päällä.

Windows 8.1:n myötä nähdään myös uusia, innovatiivisia laitteita niin kuluttajille kuin yrityskäyttäjille aina tableteista ja hybrideistä tehokkaisiin kannettaviin sekä All-in-One- ja teollisuustietokoneisiin.

Esimerkki uudistuksista on parannettu haku. Uusi kosketusoptimoitu Bing Smart Search on helpoin tapa löytää tarvittavat tiedot laitteelta tai Internetistä. Samalla hakutyökalulla löytää esimerkiksi dokumentit tietokoneelta, valokuva-albumit SkyDrivesta, sovellukset kaupasta, musiikkitiedostot Xbox-musiikkipalvelusta tai verkkosivut Internetistä.

Aloitusnäytössä on entistä laajempi käyttöä helpottava sovellus- ja palveluvalikoima, muun muassa Skype-puhelut. Uusi Bing Ruoka & Juoma -sovellus tarjoaa mahdollisuuden selata ruokaohjeita näyttöä tai näppäimistöä koskematta verkkokameraa hyödyntäen.

Windows 8.1:ssa on uusi, nopea ja kosketusoptimoitu Internet Explorer 11 -verkkoselain. Hakuhistoria, suosikit ja asetukset synkronoituvat käyttäjän kaikkien Windows 8.1 -laitteiden välillä.

Windows 8.1:ssä on myös plug-and-play-tuki 3D-tulostimille, mikä mahdollistaa sen, että sovellukset automaattisesti voivat tulostaa ja hyödyntää kolmiulotteisuutta.

Uusia ja entisestään täydennettyjä sovelluksia tulee Windows-kauppaan jatkuvasti lisää, esimerkiksi Fresh Paint, Facebook, Netflix, Adobe PhotoShop Express, Evernote sekä eBay.

Windows 8.1 julkistuksen myötä Microsoft julkistaa samalla myös Visual Studio 2013 -ohjelmakehitysympäristön sekä päivitetyn .NET 4.5.1 -ohjelmointimallin. sovelluskehittäjille. Kehittäjät ovat tervetulleita toimittamaan sovelluksensa Windows 8.1 -alustalle. Lisätietoja löytyy Windows Dev Center -sivuilta sekä MSDN-blogista.

Lue lisää Windows 8.1:stä lehdistötiedotteesta, http://windows.fi-verkkosivuilta sekä Windows-blogista.

Comments (0)

Skip to main content