Taloudellisempaa ja turvallisempaa joukkoliikennettä teknologian avulla


Kiihdyttely, nykivä ajo ja voimakkaat jarrutukset ovat matkustajille epämukavia, kielivät epätaloudellisesta ajotavasta, lisäävät ympäristön päästöjä sekä kasvattavat onnettomuusalttiutta. Helsingin Bussiliikenne Oy on ottanut käyttöön ratkaisun, jossa yhdistetään antureiden ajoneuvoista välittämää dataa kartta- ja paikkatietoon sekä kuljettajakoulutusten suunnitteluun.

Busseihin asennettavilla antureilla ja datankeruulaitteilla saatava valtava tietomäärä tallennetaan Microsoft SQL Server -pohjaiseen tietovarastoon. Datan avulla pystytään seuraamaan auto-, linja- ja kuljettajakohtaista tietoa ja parantamaan siten linja-autoliikenteen taloudellisuutta, turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä. Järjestelmän käyttöönoton myötä kuljettajien ajotapa on muuttunut ja asiakkaiden tyytyväisyys parantunut.

Tällä hetkellä Helsingin Bussiliikenne ja ratkaisun kehittänyt CGI pilotoivat Microsoftin uuden PowerMapin käyttöä ajodatan visualisointiin. Sen avulla Helsingin Bussiliikenne, HSL ja Rakennusvirasto saavat tietoa vaaranpaikoista ja reiteistä, joissa aikataulu on liian tiukka.

Lue koko tiedote täällä.

Lisätietoja:

Pekka Pykäläinen, tuote- ja ratkaisupäällikkö, Microsoft
p. 040 551 8478, pekka.pykalainen@microsoft.com

Comments (0)

Skip to main content