Microsoft julkaisi yhteiskuntavastuuraportin vuodelta 2013


Microsoft on julkaissut yhteiskuntavastuuraporttinsa tilivuodelta 2013. Raportti kertoo Microsoftin yrityskansalaisuustoiminnan viimeisen vuoden ajalta ja visioi myös tulevia suunnitelmia. Tässä on muutamia poimintoja raportista:

  • Hyväntekeväisyystyö keskittyi tarjoamaan nuorille koulutusta sekä mahdollisuuksia työhön ja yrittäjyyteen ympäri maailman. Pyrkimyksenä on tavoittaa 300 miljoonaa nuorta kolmen vuoden aikana Microsoft YouthSpark -ohjelman kautta. Ensimmäisenä vuonna Microsoft tarjosi mahdollisuuden yli 103 miljoonalle nuorelle. Suomessa käynnistettiin yhteistyö Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa.
  • Microsoft lahjoittaa päivittäin noin kahden miljoonan Yhdysvaltain dollarin edestä ohjelmistoja kansalaisjärjestöille.
  • Microsoft täytti sitoumuksensa saavuttaa hiilineutraaliuden tilivuoden 2013 loppuun mennessä. Tämä toteutettiin yhtiön sisäisellä hiilidioksidimaksulla, joka perustuu uusiutuvan energian ja päästöoikeuksien markkinahintoihin.
  • Microsoftin teknologia- ja ihmisoikeuskeskus käynnistettiin vahvistamaan entisestään ihmisoikeuksia Microsoftin yrityskulttuurissa ja toiminnoissa. Keskuksen tehtävänä on muun muassa edistää ymmärrystä tieto- ja viestintätekniikan merkityksestä ihmisoikeuksille.

Lue lisää virallisesta Microsoft-blogista (englanniksi). Yhteiskuntavastuuraportti on luettavissa englanniksi täällä.

Comments (0)

Skip to main content