Surface 2 Delta Air Linesin 11 000 pilotin lentolaukkuihin


Yhdysvaltalainen lentoyhtiö Delta Air Lines hankkii 11 000 lentäjälleen Surface 2 -tabletit sähköiseksi lentolaukuksi (electronic flight bag, EFB). Surface 2 korvaa nykyiset paperiversiot ja mahdollistaa pääsyn olennaisiin työkaluihin sekä ajantasaisiin lentoon liittyviin tietolähteisiin. Hankinnalla lentoyhtiö tavoittelee 13 miljoonan Yhdysvaltain dollarin vuosittaisia säästöjä polttoaine- ja muissa kuluissa.

Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmän avulla lentäjät voivat käyttää rinnakkain kahta eri sovellusta ja heillä on käytettävissä moderni tapahtumaruutuihin perustuva käyttöliittymä, joka välittää miehistölle tuoreinta tietoa. Lisäksi laitteissa on mukana Jeppesen’s FliteDeck Pro -sovellus, joka on räätälöity Windows 8.1 -käyttöjärjestelmään ja tukee reaaliaikaista pääsyä tietolähteisiin.

Deltan tavoitteena on siirtyä paperittomiin ohjaamoihin vuoden 2014 loppuun mennessä. Ensimmäisenä Surface 2 -laitteet otetaan käyttöön Boeing 757 ja 767 -laivastoissa. Syyskuussa uutisoitiin yhtiön ottavan käyttöön 19 000 Nokia Lumia 820 Windows -laitetta, joilla lentohenkilökunta pääsee asiakas- ja lentotietoihin Dynamics for Retail -teknologian avulla.

Viime viikolla julkistettu Surface 2 on ennakkotilattavissa Suomessa valtuutetuilta Surface-jälleenmyyjiltä Atealta ja Business Forumilta.

Katso video ja lue lisää lehdistötiedotteesta sekä Microsoft-blogista (englanniksi).

Comments (0)

Skip to main content