Kokki Meri-Tuuli Lindström esittelee tärkeimmän työkaverinsa: Surface RT -tabletin


Mestarikokki Meri-Tuuli Lindström käyttää työssään apuna Surface RT -tablettia, joka kulkee Meri-Tuulin mukana aivan kaikkialle. Hyvä resepti-idea saattaa tulla mieleen milloin vain, ja kaikkien materiaalien on oltava saatavilla jatkuvasti. Videolla Meri-Tuuli kertoo, kuinka Surface inspiroi häntä luomaan makuelämyksiä – lisäksi laite pitää työlistat ja reseptit järjestyksessä.

Lisäksi Meri-Tuuli valmistaa videolla herkullisia savulohileipiä ja raikasta perunasalaattia wasabilla – hän loi reseptit varta vasten Microsoftille. Tässä kesäreseptit käyttöönne, näillä on helppo hurmata herkkusuut juhannusjuhlilla:


Savulohileipä uppomunalla ja mansikoilla (neljälle)

2 rkl majoneesia
2 rkl rakeista Dijon en Grains -sinappia
salaattia ja versoja
4 palaa maalaisleipää
360 g lämminsavulohta
8 mansikkaa viipaloituina
4 kananmunaa (ja muutamia varalle, jos tulee epäonnistuneita uppomunia)
3 l vettä
ruokalusikallinen valkoviinietikkaa
suolaa & pippuria

Kiehauta vesi kattilassa ja laske lämpöä niin, että vesi kiehuu ”sirrittäen”, mutta ei kupli isosti. Lisää etikka veteen. Riko kananmuna kerrallaan kauhaan ja laske varovasti yhdellä liikkeellä veteen. Anna kiehua 7–8 minuuttia ja nosta reikäkauhalla keittiöliinalle lepäämään.

Paahda leivät rapeiksi kuumalla pannulla tilkassa oliiviöljyä. Sekoita keskenään sinappi ja majoneesi – levitä seos paahdetuille leiville ja asettele niille salaattia sekä versoja.

Revi lohi suupaloiksi ja jaa leiville lomittain mansikkaviipaleiden kera. Asettele lopuksi jokaiselle leivälle uppomuna. Suolaa ja pippuroi koko komeus. Tarjoa heti.


Kesäinen perunasalaatti wasabikastikkeella (pääruokana neljälle, osana buffetia kahdeksalle)

400 g uusia perunoita
1/2 nippua vihreää parsaa
200 g herneitä
200 g kikherneitä
4 retiisiä ohueksi viipaloituina
100 g kovaa vuohenjuustoa
1 varsi kevätsipulia, silputtuna

kastike:

1 rkl wasabia
1 rkl hunajaa
1 rkl valkoviinietikkaa
n. 1/2 dl oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa

Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi ja valuta siivilässä. Putsaa vihreä tankoparsa ja leikkaa varret puolen sentin viipaleiksi, jätä nuput ehjiksi. Kiehauta iso kattila vettä ja suolaa hyvin (kuten suolaisit pastaveden!). Keitä herneitä siivilässä noin minuutin ajan, nosta ne kattilasta ja kumoa jäähtymään kulholliseen jäävettä. Keitä sitten parsoja nuppuineen 2 minuuttia, valuta ja heitä herneiden kanssa jääveteen.

Valmista kastike yhdistämällä wasabi, hunaja ja etikka kulhossa. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. Sekoita öljy vähän kerrallaan tahnaan, kunnes saat sopivasti juoksevan salaatinkastikkeen.

Viipaloi perunat isoon kulhoon ja heitä sekaan myös valutetut kikherneet. Yhdistä kastikkeen kera ja maista. Lisää tarvittaessa suolaa. Lisää jäähtyneet parsat ja herneet sekä kevätsipuli – sekoita vielä, jotta ainekset yhdistyvät. Anna maustua jääkaapissa hetken.

Kumoa salaatti tarjoiluvadille ja raasta päälle vuohenjuusto.

[View:https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=L_ntRcv_v50]

Comments (0)

Skip to main content