PK-yrityskenttä jakautumassa kahtia: Tulevaisuususkoiset tukeutuvat kasvussaan teknologiaan


Microsoftin tuore tutkimus* kertoo, että suomalainen yrityskenttä on jakautumassa: tulevaisuususkoiset tukeutuvat uuteen teknologiaan ja tietojärjestelmiin kehittääkseen liiketoimintaansa, kun vastaavasti paikallaan pysyjät eivät usko teknologian tuomiin mahdollisuuksiin sen enempää kuin liiketoimintansa kasvuun.   Vahvinta teknologia- ja tulevaisuudenusko oli nuorissa alle kuuden vuoden ikäisissä yrityksissä. 45 prosenttia heidän työntekijöistä uskoo yrityksensä kasvattavan liiketoimintaansa tulevan 12 kuukauden aikana.

Suomessa tulevaisuuteen uskotaan tätäkin vankemmin: 58 prosenttia nuorten yritysten työntekijöistä ennustaa kasvua tulevalle vuodelle. Vanhemmissa yrityksissä ensi vuoden kasvuun uskoo vain 27 prosenttia vastanneista.

Yleisesti ottaen nuorissa yrityksissä myös pilvestä hankittavat palvelut ovat tutumpia kuin vanhoissa yrityksissä. 47 prosenttia suomalaisista nuorten yritysten työntekijöistä näkee pilvipalvelujen olevan kriittinen menestystekijä kasvua haettaessa. Yrityksissä, joissa ei vielä käytetä pilvipalveluja, 37 prosenttia työntekijöistä pitää niitä kriittisenä kasvutekijänä.

”Tutkimustulokset vahvistavat näkemystä, jonka kohtaamme asiakkaiden parissa päivittäin. Pilvipalvelut valtaavat nopeasti alaa ja usein niiden käyttöönotto näyttää kulkevan käsi kädessä menestymisen halun kanssa. Pilvipalvelujen joustavuus ja helppous vapauttavat yritykset tekemään omaa ydinliiketoimintaansa ja keskittymään paremmin vaikkapa juuri kasvun hakemiseen”, johtaja Markku Pulkkinen Microsoft Oy:stä näkee.

Pilvipalveluja käytetään 47 prosentissa kyselyyn osallistuneista yrityksistä, mikä on hyvin lähellä Länsi-Euroopan keskiarvoa (45 %) ja himpun enemmän kuin Ruotsissa (42 %). Vastaavasti Norja (23 %) ja Tanska (32 %) ovat lähteneet selvästi hitaammin liikkeelle pilvipalvelujen käyttämisessä. Eurooppalaista trendistä poiketen Suomessa pilvipalveluja käytetään yhtä paljon niin vanhoissa kuin nuorissa yrityksissä (47 %).

Lue lisää aiheesta lehdistötiedotteesta.

*Ipsos Morin tekemässä tutkimuksessa haastateltiin alle 25 työntekijän yritysten henkilöstöä 24 Euroopan maassa (Itävalta, Belgia, Luxemburg, Bulgaria, Tšekki, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Kreikka, Unkari, Irlanti, Italia, Hollanti, Norja, Puola, Romania, Slovakia, Espanja, Ruotsi, Sveitsi, Turkki ja Ukraina). Tutkimukseen haastateltiin 6800 työntekijää, joista 200 oli Suomesta. Haastattelu tehtiin helmi-maaliskuussa 2013.

 

 


Comments (0)

Skip to main content