Kansallista etätyöpäivää vietetään jälleen 20.9. – teemana yhteisöllisyys


 

Microsoftin ja Suomen ympäristökeskuksen järjestämää Kansallista etätyöpäivää vietetään jälleen 20.9.2013. Viime vuonna kampanja aktivoi 17 300 suomalaista. Ympäristövaikutukset olivat hyvin myönteiset. Etätyöpäivänä 2012 jäi Suomessa kulkematta yli 14 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 568 327 kilometriä. Ruuhkiin ja aamutoimiin käytettiin 26 883 tuntia vähemmän kuin normaalisti, ja taivaalle jäi päästämättä 89 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

Etätyö on auttanut esimerkiksi Fujitsua vähentämään ajokilometrejään viime tilikaudella seitsemällä prosentilla. Rahaa säästyi noin 260 000 euroa, ja autoilusta aiheutuvat päästöt vähenivät seitsemän prosenttia.

Tänä vuonna ympäristönäkökulman lisäksi kampanjassa tarkastellaan erityisesti etätyön yhteisöllisyyttä. Hyvillä toimintatavoilla, järjestelyillä ja teknologioilla oma työyhteisö on läsnä missä työtä tekeekin.

Ilmoittautuminen Kansallinen etätyöpäivä -kampanjaan alkoi tänään 8.5. osoitteessa www.etatyopaiva.fi. Sivuilta löytyy kiinnostavia edelläkävijätarinoita ja vinkkejä etätyöstä ja etätyökulttuurin rakentamisesta. Seuraa myös kampanjan edistymistä Facebookissa ja Twitterissä #etatyopaiva.

Lue lisää kampanjasta lehdistötiedotteesta.

Comments (0)

Skip to main content