100 miljoonaa Windows 8 -lisenssiä myyty


Windows 8 käyttäjämäärät kasvavat nopeasti niin kuluttajien kuin yrityskäyttäjien keskuudessa. Puoli vuotta sitten lanseeratun Microsoftin uusimman käyttöjärjestelmän lisenssejä on ostettu jo yli 100 miljoonaa kappaletta. Windows 8 ja Windows RT ovat innoittaneet myös laitevalmistajat esittämään parastaan. Erityisesti erilaiset kosketusnäyttötietokoneet ovat kasvattaneet suosiotaan ja nyt Windows 8:lle sertifioituja laitteita on jo yli 2400.

Microsoft on tyytyväinen Windows 8 myyntiin ja käyttöjärjestelmän ympärille kehittyvän ekosysteemin kehitysharppauksiin ja näkee sen tulevaisuuden valoisana. Esimerkiksi voimistuva tablet-laitteiden kysyntä tarjoaa paljon kasvumahdollisuuksia koko Windows 8 -ekosysteemille.

Windows 8 -kehitystyö jatkuu kaiken aikaa. Windows Blue on koodinimi päivitykselle, joka tulee saataville myöhemmin tänä vuonna. Päivitys tuo mukanaan merkittäviä innovaatiota mm. laitekokoihin, tehokkuuteen, akun kestoon ja näyttöihin. Liikkuvan työn tekeminen, viihteestä nauttiminen, yhteydenpito läheisiin ihmisiin ja uusien asioiden luominen ei koskaan ole ollut näin helppoa ja kiinnostavaa.

Hyvin liikkeelle lähtenyt lisenssimyynti heijastuu suoraan myös sovelluskauppaan. Sovellusten määrä Windows-kaupassa on kuusinkertaistunut sitten lanseerauksen ja sovelluksia on ladattu 250 miljoonaa kappaletta puolessa vuodessa. Microsoft on tuonut myös merkittäviä päivityksiä mm. sähköposti- ja kalenterisovelluksiin sekä päivittänyt Internet Explorer 10 -selaimen asetuksia siten, että Flash-ominaisuus toimii oletusasetuksena tarjoten ihmisille parhaan mahdollisen internetkokemuksen.

Katso lisää aiheesta Windows-blogista, jossa haastatellaan Microsoftin Windows-liiketoiminnan markkinointi- ja talousjohtaja Tami Relleriä.


Comments (0)

Skip to main content