VR:n mobiilikauppa ilmaisena sovelluksena Windows Phonelle


VR avaa uuden mobiilikauppansa, VR Mobiilin, tehden junalippujen ostosta helppoa nyt myös mobiilikäyttäjille. 23. huhtikuuta alkaen lippuja voi ostaa osoitteessa m.vr.fi sekä helppokäyttöisen ilmaisen Windows Phone -mobiilisovelluksen kautta. Mobiilisovellus tulee ensimmäisenä saataville Windows Phone -käyttäjille, ja myöhemmin keväällä iPhone- ja Android- puhelimiin. VR:n mobiilikaupan tavoitteena on nousta yhdeksi suurimmista suomalaisista mobiilikaupoista.

VR:n mukaan mobiilikauppa parantaa junalippujen saatavuutta ja tuo entistä kätevämmän tavan lippujen hankintaan. Varsinkin asiakasohjelmaamme Veturiin liittyneet käyttäjät hyötyvät palvelusta ja ovat olleet myös mukana kehittämässä sitä. Matkustajaliikennedivisioonan kaupallisen johtajan Lassi Rönkkösen mukaan palvelun lanseeraaminen ensin Windows Phone -sovelluskauppaan oli luonnollinen valinta, sillä yhteistyö Microsoftin kanssa on ollut helppoa.

Microsoftin Windows Phone -liiketoimintajohtaja Vesa-Matti Paananen arvioi, että VR:n palvelusta voi lyhyessä ajassa kasvaa Suomen merkittävin mobiilikauppa, sillä suomalaiset Nokia Lumia -puhelimien omistajat ovat erittäin aktiivisia mobiilipalveluiden käyttäjiä.

Mobiilikauppa on jatkoa VR:n hinnoittelun ja palvelujen uudistamisessa, ja sen lanseeraus on saanut vetoapua aktiivisesta dialogista VR:n ja kuluttajien välillä. Erityisesti VR:n Veturi-asiakasohjelmaan liittyneet kuluttajat ovat olleet keskeisessä roolissa sovellusta kehitettäessä. Viime syksynä käynnistynyt Veturi on yksi nopeimmin kasvavista asiakasohjelmista, johon kuuluu jo yli 300 000 asiakasta. VR Mobiilista löytyy uuden mobiilikaupan lisäksi tietoa kauko- ja lähiliikenteen aikatauluista, junaliikenteen tilanteesta sekä asemien palveluista.   

Näin VR Mobiili toimii:

  • Löytyy osoitteesta m.vr.fi.
  • Ladattavissa Windows Phone -puhelimiin ilmaisena mobiilisovelluksena 23.4. alkaen.
  • Lippu ostetaan kuten VR:n verkkokaupassa vr.fi, mutta mobiilisti. Junalippu toimitetaan linkkinä asiakkaan puhelimeen ja sähköpostiin, josta lipun voi halutessaan tulostaa. Sovellusten käyttäjille lippu tallentuu lisäksi suoraan puhelimeen, jolloin verkkoyhteyttä ei tarvita.
  • Junalipun voi ostaa myös toiselle henkilölle välittämällä sähköpostin tai linkin toiseen puhelimeen.
  • Lipun maksaminen käy yleisimmillä maksukorteilla (Visa, Mastercard) niiden debit- ja credit-toiminnoilla. Myös Visa Electron ja Maestro-kortti käyvät.
  • Lippujen mahdolliset muutokset voi hoitaa VR:n puhelinpalvelussa tai aseman lipunmyynnissä. Lipun peruuttaminen hoituu aseman lipunmyynnissä.

 

 


Comments (0)

Skip to main content