Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft yhteistyöhön: Yrittäminen ja teknologia sytyttävät nuorissa kipinän


 

Hankkeille, joiden tarkoitus on antaa nuorille työvälineitä ja taitoja muuttaa omaa elämäänsä, on nyt enemmän kysyntää kuin kenties koskaan aikaisemmin: nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut EU-alueella talouskriisin alkamisen jälkeen.

Nuori Yrittäjyys -järjestön ja Microsoftin yhteisresepti tilanteen parantamiseksi on vahvistaa nuorten yrittäjämäistä asennetta ja aktiivista toimintaa lisäämällä 16–25-vuotiaiden nuorten yrittäjyystietoa, yrittäjyyskokemuksia, työelämävalmiuksia ja oman talouden hallintaa sekä kehittää heidän teknologiataitojaan.

Yhteistyö on osa Microsoftin maailmanlaajuista YouthSpark-ohjelmaa, joka antaa miljoonille nuorille paremmat työvälineet tulevaisuutta varten sekä auttaa heitä ymmärtämään oma potentiaalinsa.

Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriaisen mukaan Microsoft-yhteistyö tavoittaa Suomessa tuhansia nuoria. Utriaisen mukaan yhteistyö haastaa nuoret taklaamaan teknologian avulla tämän päivän yhteiskunnallisia ongelmia ja samalla tuo sovelluskehittämisen osaksi yrittäjyyttä. Microsoft-yhteistyö ulottuu muun muassa Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ja NY 24h -innovaatioleireille. Tekeillä on myös oppimateriaali, joka edistää Z-sukupolven osaamista ja kilpailukykyä alan nopean kehityksen keskellä.

Nuori Yrittäjyys ry:n ja Microsoftin yhteistyö julkistettiin tänään 19.4. Urban Challenge@Turku -tapahtuman yhteydessä. Turkulaisille korkeakouluopiskelijoille suunnatun monitieteisen innovaatioleirin tehtävänä oli kehittää kaupunkiympäristöön soveltuvia uusia palveluinnovaatioita ja toimintamalleja turkulaisten ja microsoftilaisten antamien haasteiden pohjalta.

Microsoft työskentelee Nuori Yrittäjyys -järjestön kanssa 20:ssa Euroopan maassa tarjoamalla järjestölle ohjelmistoja, taloudellista tukea sekä vapaaehtoistyötä. Alkuviikosta kumppaneiden toimesta Tukholmassa järjestetty Innovative for Good -tapahtuma kokosi 80 sosiaalisesti verkostoitunutta eri alojen pohjoismaista nuorta yhteen. Osanottajista 20 tuli Suomesta. Tapahtuman pyrkimyksenä oli saattaa yhteen eri alojen mielipidejohtajia, joilla on uudenlaisia ajatuksia tämän päivän sosiaalisista ja taloudellisista haasteista. Tukholmassa käydyissä keskusteluissa nousi esille erityisesti nuorten huonot työllistymismahdollisuudet ja miten yrittäjyys ja teknologiataidot voisivat olla yksi ratkaisu tähän ongelmaan.

Tutustu nuorten Urban Challenge @ Turku -tapahtumassa kehittämiin ideoihin Nuori Yrittäjyys ry:n sivuilla.


Comments (1)

  1. Anonymous says:

    Brysselissä vietetään tänään uuden Microsoft-keskuksen avajaisia sekä

Skip to main content