Haittaohjelma saastuttaa suojaamattoman koneen yli viisi kertaa todennäköisemmin kuin suojatun


Microsoftin tuoreimman SIR- tietoturvaraportin mukaan 25 prosentissa maailman tietokoneista ei ole tietoturvaohjelmistoa. Suomessa tilanne on tätä parempi, sillä vain 15 prosentissa tietokoneista ei ole tietoturvaohjelmistoa.

Haittaohjelmilta suojautuminen on erittäin tärkeää, sillä ilman suojaa tietokone joutuu 5,5 kertaa todennäköisemmin haittaohjelman saastuttamaksi. Tietoturvaohjelmistot eivät ainoastaan estä haittaohjelmien pääsyn koneelle, vaan myös poistavat siellä jo mahdollisesti olevat haittaohjelmat, ja lisäksi myös auttavat pitämään huolta käyttäjän yksityisyydensuojasta.

Tutkimus nostaa esille kaksi hyvin yleistä tilannetta, joissa tietokone on vaarassa saastua:

  1. Epämääräiset sähköpostit: Microsoft poisti vaarallisia sähköpostiliitetiedostoja liki kolmesta miljoonasta tietokoneesta vuoden 2012 viimeisen neljänneksen aikana.
  2. Liian hyvä tarjous voi pitää sisällään ikävän yllätyksen: ihmiset jotka hakevat ilmaisia tai ale-hintaisia sovelluksia, elokuvia ja pelejä verkosta joutuvat muita useammin haittaohjelman hyökkäyksen kohteeksi.

Tietokoneen suojaustason tarkastaminen onnistuu helposti tietokoneen ohjauspaneelin tietoturva-asetuksista. Mikäli koneessasi ei ole haittaohjelmien torjuntaohjelmaa, lataa Microsoft Security Essentials täältä. Windows 8 -käyttöjärjestelmällä varustetuissa koneissa Microsoftin Defender-virustentorjuntaohjelma kuuluu käyttöjärjestelmään.

SIR-raportti on kahdesti vuodessa julkaistava ja laajasti tunnustettu auktoriteetti internetin tietoturvauhkien arvioijana ja tietoturvaohjeiden antajana. Raporttiin kerätään tietoa 105 maasta ja yli miljardista tietokoneesta. SIR 14:sta tiedot on kerätty vuoden 2012 jälkimmäisellä puoliskolla.


Comments (0)

Skip to main content