Windows Azure IaaS -pilvipalvelut yleisesti saataville – Savon koulutuskuntayhtymä ensimmäisiä asiakkaita


Microsoft on tänään julkistanut Windows Azure -infrastruktuuripalveluiden julkisen saatavuuden. Asiakkaat voivat nyt siirtää omat sovelluksensa ja ratkaisunsa pilveen.

Julkistus on merkittävä osa Microsoftin pilvipalvelustrategiaa. Microsoft on julkistuksen myötä ainoa pilvipalvelutarjoaja, joka tarjoaa täyden tuen sekä infrastruktuuripalveluille (IaaS) että alustapalveluille (PaaS). Kattava hybridiratkaisu mahdollistaa olemassa olevan IT-infrastruktuurin integroinnin viimeisimpään pilviteknologiaan. Näin asiakkaat voivat hyödyntää samalla sekä omia konesali-investointejaan että pilvipalveluiden joustavuutta.

Microsoft sitoutui myös vastaamaan Amazon Web Services -pilvipalveluiden hintoihin muun muassa laskenta- ja tallennuspalveluiden sekä tiedonsiirron osalta. Windows Azure -palveluiden hintoja on nyt alennettu 21–33 prosentilla.

Suomessa Savon koulutuskuntayhtymä on ensimmäisten joukossa Suomessa ja maailmalla hyödyntämässä Windows Azure -infrastruktuuripalveluita (IaaS). Kuntayhtymä toteutti julkiset Internet-sivunsa kokonaan pilvipalveluna Windows Azure -virtuaalipalvelimilta. Opiskelijoiden yhteishakuun mennessä oli rivakasti saatava informatiiviset verkkosivut. Tavoitteena oli kuntayhtymän houkuttelevuuden ja edelläkävijyyden lisääminen. Tämä ratkaistiin Windows Azure -virtuaalipalvelimilla, mikä mahdollisti nopean ja joustavan käyttöönoton.

Koulutuskuntayhtymän tietohallinto- ja laatupäällikkö Jukka Partanen mainitsee hyötyinä myös sen, että kapasiteettia voidaan skaalata tarpeen mukaan, esimerkiksi yhteishaun aiheuttaman kuormituksen ajaksi. Samalla vältyttiin tekemästä suuria investointeja omaan palvelinkapasiteettiin. Lisäksi Windows Azure istuu muihin Microsoft-ratkaisuihin, joita kuntayhtymä käyttää. Kumppanina toteutuksessa toimi Neoxen.

Windows Azure -palveluilla on maailmanlaajuisesti jo yli 200 000 asiakasta. Muita Windows Azure IaaS -asiakkaita maailmalla ovat muun muassa teleyhtiö Telenor sekä autoteollisuuden markkinointiyhtiö Digital Air Strike.

Lue lisää aiheesta Windows Azure -blogista ja -verkkosivuilta.

Comments (0)

Skip to main content