Aki Siponen Suomen Microsoftin teknologiajohtajaksi


Microsoft Oy:n teknologiajohtajaksi on nimitetty Aki Siponen, 55. Hän toimii asiantuntijana tietotekniikan hyödyntämisessä julkishallinnossa. Siponen siirtyy tehtävään puolustusministeriön tietohallintojohtajan tehtävästä. Hän aloittaa uudessa tehtävässään 29.4.2013 ja on myös Microsoftin johtoryhmän jäsen.

Siposella on kattava kokemus sekä julkishallinnon tietotekniikka-asioista että teknologian konsultoinnista. Ennen puolustusministeriön virkaa Siponen työskenteli muun muassa valtiovarainministeriössä sekä Capgemini Finland Oy:ssä johtavana teknologiakonsulttina 2000–2005. Koulutukseltaan Siponen on diplomi-insinööri ja taustaltaan business-analyytikko.

Siponen sanoo tietotekniikan murroksen luovan myös julkishallintoon uusia mahdollisuuksia nopeuttaa kehitystä ja muuttaa työn luonnetta. Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkosen mukaan Siponen tuo teknologiajohtajana taloon lisää arvokasta julkishallinnon tietotekniikan kokemusta. Yhdessä Siposen kanssa Microsoft pystyy syventämään entisestään dialogia asiakkaiden kanssa ja käymään aktiivista keskustelua Microsoft-teknologioiden mahdollisuuksista.

Katso lisää aiheesta lehdistötiedotteesta.


Comments (0)

Skip to main content