Windows 8 -tabletteja Finnairin koneeseen


Finnair aloittaa huomenna 20.3. kaksi kuukautta kestävän tablettien ja langattoman internet-yhteyden kokeilun yhdessä Airbus A330 -koneessaan. Kokeilu tekee Finnairin matkustajista ensimmäisiä lentomatkustajia maailmassa, joilla on mahdollisuus kokeilla HP:n Windows 8 -tablettia lennonaikaisena matkustamoviihteenä.  Testaamisen avulla Finnair haluaa selvittää langattoman verkon toimivuutta mannertenvälisillä lennoilla ja matkustajien laitteiden käyttöä lennon aikana.

Reittilennoilla kokeilu tapahtuu businessluokassa ja lomalennoilla Comfort-luokassa. Halukkaille matkustajille tarjotaan lennon ajaksi käyttöön HP:n Windows 8 -tabletti, joka sisältää elokuvia, tv-ohjelmia, musiikkia ja pelejä. Lisäksi mukana on hyvinvointiin liittyviä ohjelmia, kuten aikaeroa helpottava rentoutussovellus. Käytön päätteeksi matkustajien toivotaan vastaavan kyselyyn, jonka pohjalta saatua tietoa Finnair käyttää lennonaikaisen viihdetarjontansa kehittämiseen. 

Palvelun toteuttamisessa ja ylläpitämisessä hyödynnetään Microsoftin pilvipalveluita ja infrastruktuuria. Windows 8 -sovelluskehitystyön toteuttivat Microsoft Oy:n Services-yksikön asiantuntijat.

Katso lisätietoja Finnairin 19.3. julkistamasta lehdistötiedotteesta.

Comments (0)

Skip to main content