Ohjelmistojen aitoudesta ei kannata tinkiä


Microsoft pyysi markkinatutkimusyhtiö IDC:tä tutkimaan kuluttajien ja organisaatioiden kokemuksia ohjelmistopiratismista. Tulokset osoittavat, että haittaohjelmien aiheuttama riski on erityisen suuri väärennetyissä tai piraattiohjelmistoissa. Piraattiohjelmia käyttävät kuluttajat ja organisaatiot kohtaavat vaarallisia haittaohjelmia jopa useammin kuin joka kolmannessa tapauksessa. Tutkimusta varten haastateltiin 2077 kuluttajaa ja 258 tietohallintovastaavaa kymmenessä maassa.

Seuraukset voivat olla kalliit. Tutkimuksen mukaan kuluttajat tulevat vuonna 2013 käyttämään maailmanlaajuisesti jopa 22 miljardia Yhdysvaltain dollaria ja 1,5 miljardia tuntia piraattiohjelmien mukana tulevien haittaohjelmien poistamiseen. Organisaatiot tulevat tänä vuonna käyttämään vastaavien ongelmien ratkaisemiseen 114 miljardia dollaria, mikä vastaa 8 prosenttia kaikista IT-työvoimakustannuksista.

Ohjelmistopiratismi sekä pyrkimykset yrittää hyötyä piraattiohjelmista ovat muuttuneet yhä kehittyneemmiksi. Vastaavasti Microsoft kehittää jatkuvasti teknologioitaan ja toimiaan suojellakseen ohjelmistojaan ja asiakkaitaan.

Microsoft muistuttaa, että asiakkaiden kannattaa pelata varman päälle ja välttää piratismin aiheuttamaa riskiä, jotta he saisivat rahoilleen vastinetta:

  • esitä myyjälle kysymyksiä,
  • tutki pakkausta,
  • epäile hintoja, jotka näyttävät liian hyviltä ollakseen totta ja
  • vaadi aitoja ohjelmistoja.

Lue aiheesta lisää Play It safe -sivustolta, Microsoft on the Issues -blogista sekä IDC:n raportista.

Comments (0)

Skip to main content