Sadat tuhannet suomalaiset käyttävät Officea pilvestä


Maailman suosituinta toimistosovellusta, Microsoft Officea, käyttävät pilvestä tällä hetkellä jo sadat tuhannet yritys-, yhteisö- ja kuluttaja-asiakkaat Suomessa. Siirtyminen pilvi-Officeen on tapahtunut nopeasti, sillä 18 kuukautta Office 365:n lanseerauksen jälkeen Microsoftin joka viides yritysasiakas on ottanut palvelun käyttöön. Vuosi sitten suhde oli yksi seitsemästä.

Vuonna 2011 tapahtuneen ensijulkaisun jälkeen Office 365 on ollut yksi Microsoftin historian nopeimmin kasvavista liiketoiminnoista. Menestystarina näkyy myös miljoonien suomalaisten Office-käyttäjien arjessa. Officen maailmanlaajuisesta menestyksestä ja vaikuttavuudesta kertoo se, että www.office.com-sivustolla on yli miljardi käyttäjää. Vain harva web-sivusto maailmassa on saavuttanut saman rajapyykin.

Pilvi-Officen voittokulun ennakoidaan jatkuvan. Tämän vuoden lopussa yhtiö arvioi pilvipalvelun käyttäjiä olevan eri organisaatioissa tuntuvasti nykyistä enemmän. Uuden Officen julkistamisen myötä myös koko palvelinperhe (SharePoint, Lync, Exchange ja Project) uudistui ja on nyt saatavana pilvipalveluna. Jatkossa nähdään SharePointin laajenevan entistä nopeammin myös eri käyttötarkoituksiin intranetin ulkopuolelle.

Suomen suurimman teknisille ammattilaisille suunnatun Microsoft TechDays 2013 -tapahtuman suosio kertoo omalta osaltaan, millaista murrosta pilvipalvelujen käyttöönotossa ja kehityksessä tällä hetkellä eletään.  Finlandia-talon ääriään myöten täyttänyt yleisö saapui tiistaiaamuna 5.3. kahdeksi päiväksi kuuntelemaan kansainvälisiä huippuluennoitsijoita ja kohdennettuja seminaareja. Tiistaina pääpuhujana esiintyi mm. Jeff Woolsey virtualisaatio-teemalla ja keskiviikkona lavalle astuivat mm. Keenan Newton ja Beat Schwegler. Newton käsitteli puheenvuorossaan yritysten yhteisöllisiä työvälineitä ja SharePointtia ja Schwegler Windows Azurea.

Lue lisää Officesta ja TechDays 2013 -tapahtumasta sekä tutustu kiinnostaviin asiakasesimerkkeihin lehdistötiedotteesta


Comments (0)

Skip to main content