Big Data nostaa valokeilaan aiemmin huomiotta jääneen tiedon


Liiketoiminnan analysointi sekä liiketoimintatiedon hallinta eli business intelligence (BI), on edennyt viime vuosina aimo harppauksin uusien teknologioiden myötä. Yhdistämällä tietovarastossa olevan tiedon big dataan voidaan tehokkaasti, ja nykyään melko vaivattomasti, analysoida liiketoimintaa, esimerkiksi kilpailijoiden toimia tai omia kampanjoita. Project Botticelli -yhtiön BI-asiantuntija Rafal Lukawiecki puhui aiheesta Microsoftin seminaarissa Espoossa 5.2.2013.

Esimerkiksi myyntitilastoja ja asiakastietoja analysoimalla voi löytää yllättäviäkin lainalaisuuksia. Kun laskentakapasiteettia lisäksi voi nykyään vuokrata tarpeen mukaan pilvestä palveluntarjoajalta, on Big Data yhä useampien organisaatioiden käytettävissä.

Lukawiecki perustelee videolla miksi organisaatioiden kannattaa hyödyntää big dataa ja miten se liitetään osaksi perinteistä liiketoiminnan analysointia. Hän kertoo myös käytännönläheisen esimerkin siitä, miten sosiaalisen median analytiikkaa tarjoava Klout laskee brändien tunnettuutta.

[View:https://www.youtube.com/watch?v=N_qtN2SDs38&feature=player_embedded]

Comments (0)

Skip to main content