Tieto riskeistä ei saa ihmisiä muuttamaan verkkokäyttäytymistään


Microsoft on julkistanut laajaan tietoturvatutkimuksen (Microsoft Computing Safety Index, MCSI). Tutkimus paljastaa ihmisten olevan perillä internetin vaaroista, mutta vain harva tekee asialle mitään: yli puolet vastanneista (55 %) on kohdannut internetin riskejä, mutta vain 16 prosenttia vastanneista on tehnyt ennaltaehkäiseviä toimia suojellakseen itseään ja tietojaan.

Tämän vuoden MCSI-tutkimus kartoitti myös ihmisten mobiilikäyttäytymistä. Tutkimuksessa selvisi, että vain 28 prosenttia mobiililaitteiden käyttäjistä päivittää säännöllisesti laitteensa kun vastaava luku PC:n omistajien kohdalla on 42. Laiska päivittämistahti on omiaan lisäämään mobiililaitteiden tietoturvariskejä, vaikka niissä on paljon arvokasta henkilökohtaista informaatiota.

Tutkimuksesta nousi esille myös seuraavat löydökset:

  • 47 prosenttia vastanneista oli huolissaan salasanavarkauksista, 33 prosenttia sanoi käyttävänsä vain turvallisia internetsivuja ja 28 prosenttia kertoi välttävänsä avoimia WI-FI-yhteyksiä mobiililaitteillaan.
  • 48 prosenttia kertoi olevansa huolissaan tietokoneviruksista ja 44 prosenttia kertoi luottavansa palomuurin suojaan. Hieman yli puolet (53 %) kertoi asentaneensa antivirusohjelmiston tietokoneeseensa.
  • 45 prosenttia vastanneista oli huolissaan identiteettivarkauksista, mutta vain 34 prosenttia käytti PIN-koodia avatessaan mobiililaitteensa.

MCSI-tutkimuksessa haastateltiin yli 10 000 PC-, älypuhelin- ja tablet-käyttäjää 20 maassa.

Tutustu Microsoftin tietoturvatyökaluihin www.Microsoft.com/security -sivustolla ja ota yksinkertaiset tietoturvavinkit käyttöön. 

  • Suojaa sähköiset tilisi ja tietokoneesi vahvalla salasanalla ja käytä puhelimessa PIN-koodia.
  • Älä käytä julkisia tietokoneita tai WI-FI-verkkoja tärkeän henkilökohtaisen informaation välittämiseen.
  • Varo nuuskijoita, jotka yrittävät nähdä PIN-koodisi.
  • Suhtaudu epäilyttäviin viesteihin varauksella: jos tarjous on liian hyvä ollakseen totta, se useimmiten on.
  • Ennen kuin laitat henkilökohtaisia tietoja internetsivulle, yritä varmistaa sivun luotettavuus ja turvallisuus.

Comments (0)

Skip to main content