Suomalaiset muuta Eurooppaa jäljessä teknologian hyödyntämisessä ajanhallinnan työkaluna


To-do-listat ovat kääntyneet itseään vastaan ja muodostuneet elämää rajoittavaksi tekijäksi. Tuore Microsoftin teettämä tutkimus paljastaa jopa 85 % suomalaisista uskovan voivansa säästää vuodessa yli 500 tuntia hallinnoimalla aikaansa tehokkaammin. Suomalaisten mielestä turhaa aikaa kuluu erityisesti kotitöiden, juoksevien asioiden ja sosiaalisten menojen organisointiin.

Tutkimuksessa tunnistettujen suomalaisten aikasyöppöjen tehtävien viiden kärkeen kuuluvat:

  1. Kotityöt
  2. Ostosten ja pikkuasioiden hoitaminen
  3. Ruoanlaitto
  4. Aikataulujen ylläpitäminen ja yhteensovittaminen
  5. Lasten auttaminen läksyissä/oma opiskelu

Yllättäen vain reilu kolmannes (36 %) suomalaisista kokee olevansa tarpeeksi taitavia tekniikan kanssa hyödyntääkseen sitä arjen ajanhallinnassa. Perinteisesti vahvasta teknologiaosaamisesta tunnetulla Suomella on kirittävää muihin Euroopan maihin ja etenkin Yhdysvaltoihin verrattaessa, sillä kaksi kolmasosaa amerikkalaisista kokee tekniikan käytön ajanhallinnan apuna olevan helppoa. Muissa Euroopan maissa vastaava luku on 49 %, ja suomalaiset sijoittuvatkin vertailussa Euroopan hännille yhdessä Italian kanssa. 

”On merkillepantavaa, että vain kolmannes hyödyntää teknologian tuomia mahdollisuuksia tehdä elämästä helpompaa ja nautittavampaa, vaikka samaan aikaan valtaosa tiedostaa päivässä haaskaantuvan jopa tunteja ei-toivottuihin askareisiin. Erityisen ristiriitaisen tilanteesta tekee se, että markkinoilla on saatavilla erittäin helppokäyttöisiä ja tehokkaita ohjelmia. Entistä näppärämpää omaa aikaa on hallinnoida uudistuneella Officella, joka on kuluttajien saatavilla 29.1. alkaen”, kertoo liiketoimintajohtaja Jukka Veräväinen Microsoftilta.

Microsoftin vinkit arjenhallintaan Office 365 Home Premium -palvelun avulla:

  1. Älä palaa kauppareissulta hoksataksesi vasta kotona mitä unohdit ostaa. Pidä reaaliaikaista kauppalistaa yllä OneNotessa, jolloin se kulkee näppärästi puhelimessa, ja sitä pääsee muokkaamaan niin sinä kuin perheenjäsenesikin.
  2. Minimoi kalenterirumbaan liittyvät tarpeettomat sähköpostit, tekstiviestit, peräänsoittelut ja niistä syntyvät mahdolliset kinat pitämällä perheen yhteisiä menoja yllä Outlookin kalenterissa.
  3. Vältä turhaa reissaamista paikasta toiseen opiskelun takia. Muistiinpanot ja ideat voi jakaa myös virtuaalisesti ja esitykset käydä läpi ryhmätyönä koneiden ääressä.
  4. Pidä yllä hyvää tasapainoa työn ja vapaa-ajan välillä. Voit lähettää ja muokata Office-asiakirjoja myös älypuhelimellasi, jolloin voit tehdä sen paremmin omaan ajankäyttöösi sopien.
  5. Seuraa perheen menoja ja tuloja hyödyntäen Exceliä. Pika-analyysi-työkalulla tunnistat, mihin rahaa kuluu.

 Testaa uudistunutta Officea – lataa 30 päivän kokeiluversio osoitteesta www.office.com. Lue Microsoftin tammikuussa teettämästä MSN-kyselystä tarkemmin lehdistötiedotteesta.

Comments (0)

Skip to main content