Windows 8 -ekosysteemi ja mobiilit pilvipalvelut valittiin vuoden ilmiöksi


Tietotekniikka-alan aikakauslehti MikroPC on valinnut vuoden 2012 ilmiöksi Windows 8 -ekosysteemin ja mobiilit pilvipalvelut.  Valinta julkistettiin torstai-iltana 13.12. IT-Glögit & Tietoviikko 30 v. -juhlagaalassa.

25. kertaa vuoden tuotteita valinnut MikroPC perusteli Windows 8 -ekosysteemin valintaa seuraavasti: Windows 8 -ekosysteemi tuo huomaamattoman helppokäyttöiset pilvipalvelut lopullisesti valtavirtaan. Työn tekeminen ja vapaa-aika eivät ole enää ennallaan.

Palkinnon vastaanottanut Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Ari Rahkonen iloitsee Windows 8 -käyttöjärjestelmän ja sen ympärillä olevan ekosysteemin saamasta huomionosoituksesta. Rahkonen pitää valintaa ja kuluttajien antamaa palautetta merkkinä siitä, että Microsoft on onnistunut luomaan ihmisten tarpeisiin sopivan uudenlaisen käyttöjärjestelmän ja siihen saumattomasti yhteensopivat pilvipalvelut. Windows 8 tarjoama käyttökokemus löytyy myös Windows Phone 8:sta ja Xboxista.

Windows 8 -ekosysteemin voimasta kertoo sekin, että MikroPC valitsi vuoden tietokoneeksi Asuksen upean Zenbookin ja vuoden älypuhelimeksi Nokia Lumia 920:n. 

           

Marraskuussa markkinoille tulleen Windows 8 myötä tarjolle on tullut myös laaja valikoima erilaisia sovelluksia Windows-kauppaan sekä runsaasti eri käyttötarkoituksiin suunniteltuja Windows 8 -laitteita. Laiteuutuuksista löytyy PC:itä, tabletteja, all-in-one-laitteita ja nk. hybridejä, jotka muuntautuvat helposti sekä kannettavaksi että tabletiksi.

Päivitys Windows 8 -käyttöjärjestelmään kannattaa tehdä heti, sillä tammikuun loppuun saakka Windows XP -, Windows Vista - tai Windows 7 -käyttäjät voivat ladata www.windows.fi -sivulta ohjelmistopäivityksen 29,99 euron hintaan.  2.6.2012 ja 31.1.2013 välisenä aikana ostetun Windows 7 -koneen saa päivitettyä Windows 8:aan 14,99 eurolla osoitteessa www.windowsupgradeoffer.com. Windows 8 on vähittäismyynnissä kahtena versiona: Windows 8 ja Windows 8 Pro. Yritysasiakkaille on tarjolla Windows 8 Enterprise -versio.

Comments (0)

Skip to main content