Microsoft yhteistyössä SOS-Lapsikylän kanssa lastensuojelun edistämiseksi


Lastensuojelujärjestö SOS-Lapsikylä ry on keväällä 2012 siirtynyt Microsoft tukemana käyttämään Office 365 -pilvipalvelua. Office 365 -ratkaisun toimittajana ja yhteistyökumppanina toimii Sulava Oy.

Aiemmin SOS-Lapsikylän IT-järjestelmät olivat hajanaisia ja käytössä oli useita eri ohjelmistoja ja toimittajia. Office 365 integroi palvelut yhteen. Uusi malli säästää aikaa ja varoja kun esimerkiksi kokoukset voidaan toteuttaa videoneuvotteluina sen sijaan, että kaikki matkustaisivat samaan paikkaan. Lisäksi tietotekniikka on tärkeä yhteydenpitoväline lapsille ja nuorille. Erittäin tärkeää on myös tietoturvan taso, kun järjestelmissä käsitellään lastensuojeluun liittyviä tietoja.

Lue aiheesta lisää perjantaina 23.11. ilmestyvästä Circle-lehdestä. Microsoftin yhteistyöstä kansalaisjärjestöjen kanssa löydät lisätietoa myös täältä.

SOS-Lapsikylä on toiminut Suomessa vuodesta 1962 eli jo 50 vuotta. Ensimmäinen SOS-Lapsikylä avattiin Espoossa vuonna 1967 yritysten ja yksityisten lahjoitusten turvin. Järjestö tuottaa perhehoidon palveluita, esimerkiksi koteja sijoitusta tarvitsevilla lapsille sekä tukea perheille avohuollon keinoin.

Comments (0)

Skip to main content