Jyväskylän AMK päätti siirtää opiskelijansa pilveen


Pilvipalvelut kiinnostavat oppilaitoksia. Jyväskylän Ammattikorkeakoulu (JAMK) oli yksi ensimmäisistä ammattikorkeakouluista, joka päätti siirtyä Microsoftin kesällä julkistamaan oppilaitoksille tarkoitettuun pilvipalveluun Office 365 for Education. Hankkeessa siirretään kaikki lähes 10 000 opiskelijaa käyttäjätunnuksineen pilveen.

Pilveen siirtymisen motiivina on ollut teknologian ja viestintätyökalujen ominaisuuksien uudenaikaistaminen. JAMK haluaa myös osoittaa olevansa houkutteleva opiskelu- ja työpaikka, joka tarjoaa nykyaikaisia laitteita ja panostaa verkko-opetukseen. Uudistuksella säästetään myös rahaa ja parannetaan tuottavuutta, kun JAMK voi luopua vanhoista ohjelmistolisensseistä ja omasta konehuonekapasiteetista.

Nykyisillä budjeteilla JAMK ei myöskään olisi voinut tarjota yhtä paljon tallennustilaa omilta palvelimilta kuin mitä Office 365 pilvipalveluna voi tarjota, eli 25 gigatavua käyttäjää kohden.

Aiemmin käytössä on ollut sähköposti- ja kalenteriohjelma haluttiin vaihtaa, koska siinä alkoi olla integrointihaasteita matkapuhelimiin ja muihin päätelaitteisiin. JAMK harkitsi myös muita vaihtoehtoja, mutta päätyi kuitenkin Microsoftin kokonaisratkaisuun, sillä käytössä oleva sähköinen työpöytäratkaisu on myös Microsoftin teknologiaa. Näin vältyttiin sekoittamasta eri ohjelmistoympäristöjä keskenään ja voitiin varmistaa, että järjestelmät toimivat yhdessä ja että koko ketjussa on saumaton toimivuus.

Jatkossa on tarkoitus ottaa käyttöön myös Office-ohjelmiston www-versio Office Web Apps, ryhmätyöalue Sharepoint, läsnäolotiedot ja Lync-pikaviestintä.

Comments (0)

Skip to main content