SharePoint 2013 tuo uutta pilveen, mobiiliin ja yritysten yhteisöllisiin työkaluihin


Microsoft julkisti maanantaina Las Vegasissa järjestettävässä SharePoint-konferenssissa SharePoint 2013 uusia ominaisuuksia.
Julkistuksen painopisteet olivat organisaatioiden yhteisöllisissä työkaluissa, pilvessä ja mobiliteetin hyödyntämisessä. Uuden SharePointin ominaisuuksia ovat mm.:

  • Uusi ja yksinkertaisempi käyttökokemus. Tiedostojen jakaminen oman yrityksen sisällä tai ulkopuolelle onnistuu yhdellä napsautuksella, sisältöjen helppo hallinnointi vedä ja pudota -toiminnolla sekä uusien sivustojen luominen sekunneissa.
  • Asiakirjasäilö ja synkronointi. SkyDrive Prossa asiakirjojen säilyttäminen ja synkronointi on helppoa ja kaikki asiakirjat ovat käytettävissä eri laitteilla.
  • Tehtävienhallinta. Organisoi työsi tehtäväluettelolla ja aikajanalla. Tehtävienhallinta on yhdistettävissä Microsoft Outlookiin ja Microsoft Projectiin.
  • Kehittyneempi haku. Löydä hakemasi uudella parannetulla FAST-haulla. Personoimalla ja tiivistämällä hakuja saa parempia tuloksia. Samalla SharePoint antaa suosituksia asiakirjoista ja löytää asian kanssa tekemisissä olevat henkilöt.
  • Keskeiset palvelut. Riskienhallinta eDiscoveryn avulla SharePointissa, Microsoft Exchangessa, Microsoft Lyncissä ja tiedostojen jakamisessa. Dynaamisten verkkosivustojen luonti usean sivuston jaetun julkaisuoikeuden avulla. Parantunut skaalautuvuus ja suorituskyky uuden pilviarkkitehtuurin ansiosta.

Microsoft kertoi myös ajatuksiaan organisaation yhteisöllisten työkalujen kehityksestä. Yksi askeleista on SharePointin ja Yammerin integraatio.
SharePointin pilviominaisuuksiin on panostettu paljon. Tuore versio tarjoaa mm. uuden pilvisovellusmallin, joka yhdessä SharePoint Storen ja Office Storen kanssa auttaa kehitystyössä, sovellusten myynnissä ja käyttöönotossa.
Mobiilikäyttöä helpottaa puolestaan uusi mobiilisovellus, joka tuo käyttäjille pääsyn SharePointin uutisvirtaan ja dokumentteihin useilla eri päätelaitteilla.

Katso lisätietoja Official Microsoft Blogista sekä Office Pressroomista. Tallenteet SharePoint-konferenssin pääpuheenvuoroista löytyvät täältä.


Comments (0)

Skip to main content