Halo 4 julkaistaan maailmanlaajuisesti tänään


Master Chief tekee paluun. Pelaajien kauan odottama Halo 4 on täysin uuden saagan ensimmäinen luku pelisarjassa, joka on muovannut viihteen historiaa ja myynyt maailmanlaajuisesti huimaavat 46 miljoonaa kappaletta. Halo 4:n odotetaan rikkovan viihdealan kaikki vuoden 2012 aiemmat ensimmäisen päivän myyntiennätykset ja varmistavan siten asemansa vuoden suurimpana hittinä.

Halo 4:n lanseerauspäivän lähestyminen on näkynyt ympäri maailmaa. Suomessa julkaisua juhlittiin viikonloppuna järjestetyillä DigiExpo-messuilla Helsingissä, jossa peli oli ensimmäistä kertaa esittelyssä. Lontoossa Thamesjoen yllä on leijunut valtava valaistu merkki, joka symboloi Halo 4:ssä herännyttä uutta uhkaa. Yli 15 metriä leveä ja 3 200 kiloa painava merkki valaistiin 113 096 LED-lampulla, ja se on yksi suurimmista helikopterilla lennätetyistä valoteoksista. Liechtensteinin Xbox 360 muunsi yhden päivän ajaksi Halo-universumin tapahtumapaikaksi ’valtaamalla’ maan tunnetuimpia maamerkkejä. Sadattuhannet fanit ovat odottaneet keskiyöllä yli 40 maassa pelin julkaisun lähtölaskentaa.

Microsoft Studiosin 343 Industriesin vain Xbox 360:lle kehittämä Halo 4 käynnistyy lähes viisi vuotta Halo 3:n tapahtumien jälkeen. Se seuraa Master Chiefiä ja hänen uskollista tekoälykumppaniaan Cortanaa heidän matkallaan salaperäiseen uuteen maailmaan, jossa ylivoimainen muinainen pahuus uhkaa tuhota ihmiskunnan. Häikäisevä grafiikka, sykettä nostattava äänimaailma, elokuvien tunnelataus ja Massive Attack -yhteydestä tutun Neil Davidgen säveltämä koskettava musiikki tekevät Halo 4:stä järisyttävän kokemuksen, joka saa aikaan yhtä huikean vaikutuksen kuin paras Hollywood-spektaakkeli.

Lue lisää tänään julkaistusta tiedotteesta

Comments (0)

Skip to main content