Windows Phone 8 astui parrasvaloihin


Microsoft on julkistanut uuden Windows Phone 8 -älypuhelinkäyttöjärjestelmän. Windows Phone 8 tarjoaa erittäin henkilökohtaisen kokemuksen yhdistämällä käyttäjän hänelle tärkeimpiin ihmisiin ja asioihin.

Osana julkistusta Microsoft esitteli uusia Windows Phone 8 -ominaisuuksia mukaan lukien lasten nurkkauksen ja kohtauspaikat. Samalla yhtiö kertoi marraskuussa myyntiin tulevista Nokian, Samsungin ja HTC:n Windows Phone 8 -älypuhelimista.

Windows Phone -puhelinten sielu löytyy Live Tiles -tapahtumaruuduista. Missään muussa älypuhelimessa ei ole vastaavaa ominaisuutta. Käyttäjä voi valita aloitusnäyttönsä tapahtumaruutuihin itselleen kaikkein tärkeimmät ihmiset, sovellukset, musiikin, pelit, valokuvat ja monta muuta asiaa. Kolmea eri kokoa olevissa tapahtumaruuduissa voi käyttää nyt kahtakymmentä eri väriä, joten aloitusnäytöstä voi tehdä todella henkilökohtaisen ja käyttäjänsä näköisen.

Windows Phone 8 -käyttöjärjestelmästä tekee poikkeuksellisen monet uudet ominaisuudet:

  • Ainoa puhelin, jossa on Live Apps -sovellukset. Ne tuovat aloitusnäyttöön esimerkiksi uutisotsikoita tai vaikkapa lentoaikatauluja. Live Apps -sovellusten ansiosta esimerkiksi Facebookin päivitykset voi lukea näppäinlukitun puhelimen lukitusnäytöltä.
  • Parhaat sovellukset. Windows Phone -kaupassa on jo 120 000 sovellusta, joista valita. Joka päivä kauppaan tulee satoja uusia sovelluksia, ja vuoden loppuun mennessä ladattaviksi tulevat esimerkiksi Angry Birds Star Wars, Cut the Rope Experiments, Disney’s Where’s My Water, LivingSocial, Temple Run, Urbanspoon ja monia uusia paikallisia sovelluksia lukuisilta suomalaisilta kumppaneilta.
  • Lasten nurkkaus. Yksinoikeudella Windows Phone 8:ssa oleva lasten nurkkaus on huoleton tapa antaa lastesi käyttää älypuhelinta ilman pelkoa kuvien katoamisesta, väärään paikkaan menevistä sähköposteista tai soitoista. Vanhemmat voivat määritellä lastennurkkaukseen, mitä puhelimen sisältöä perheen lapset voivat käyttää.
  • Kohtauspaikat. Joskus tulee tarve jakaa tietoa vain tietyn ryhmän kanssa, eikä koko verkoston. Kohtauspaikan avulla voi perustaa toisten Windows Phone 8 -käyttäjien kanssa yksityisiä ryhmiä, joiden kanssa voi helposti ja yksityisesti kommunikoida tai vaikkapa jakaa kalenteritietoja ja muistiinpanoja. Tietyt osat kohtauspaikoista ovat myös muiden älypuhelinjärjestelmien käytettävissä.
  • Lompakko-sovellus ja NFC-tekniikka. Windows Phone 8 tuo mukanaan merkittäviä kehitysaskeleita mobiilimaksamisen saralle NFC-tekniikan avulla Lompakkoon voi turvallisesti tallentaa erilaisten maksu-, pankki - ja luottokorttien tietoja.
  • Aina päällä oleva Skype. Pian markkinoille tulevan Skype-sovelluksen avulla voi Skype-puheluja soittaa ja vastaanottaa kuten tavallisia matkapuhelinpuheluja suoraan henkilön yhteystiedoist

Katso lisää aiheista lehdistötiedotteesta ja Windows Phone Blogista. Tallenne julkistustilaisuudesta ja kuvamateriaalia löytyy Windows Phone NewsRoomista.

 


Comments (0)

Skip to main content