Kansallinen etätyöpäivä houkutteli lähes kaksi kertaa enemmän osallistujia kuin viime vuonna


17 300 ihmistä teki tänään perjantaina 21.9. etätöitä Suomen ympäristökeskuksen ja Microsoftin järjestämän Kansallinen etätyöpäivä -kampanjan kannustamana. Kampanjaan ilmoittautui mukaan 267 yritystä, julkishallinnon organisaatiota, yhdistystä ja järjestöä.

Etätyöpäivä-kampanjan ansiosta perjantaina jäi Suomessa kulkematta yli 14 kertaa maapallon ympärysmitta työmatkoja eli 568 327 kilometriä, ruuhkiin ja aamutoimiin käytettiin 26 883 tuntia vähemmän kuin normaalisti ja taivaalle jäi päästämättä 89 tonnia hiilidioksidipäästöjä.

Jos sama määrä ihmisiä tekisi etätyötä joka työviikon perjantait, Suomessa säästettäisiin vuosittain yli 27 miljoonaa työmatkakilometriä, noin 1,3 miljoonaa tuntia ja hiilidioksidipäästöt putoaisivat 4272 tonnia.

Kampanjan saama suosio kertoo siitä, että luottamukseen perustuvaa työkulttuuria halutaan kehittää. Tämän vuoden kampanjan teema on etätyön pelisäännöt ja luottamus. www.etatyopaiva.fi

Comments (0)

Skip to main content