Imagine Cup 2012 -teknologiakilpailun voittajat julkistettu – Suomalaisjoukkue Aaltovation Windows Phone Challenge -sarjan kolmas


Microsoft julkisti kansainvälisen Imagine Cup -kilpailun finaalin voittajat tänään 10.7. Australian Sydneyssä. Maailman suurimman opiskelijoiden teknologiakilpailun kärkisijoille ylsi myös Aalto-yliopiston joukkue Aaltovation, joka sijoittui Windows Phone Challenge -sarjassa kolmanneksi.
 
Aaltovation kilpaili sarjan finaalissa sovelluksellaan MotherCare, joka on interaktiivinen, digitaalinen lokikirja odottaville äideille. Voitokkaassa tiimissä olivat mukana Apurva Jaiswal Gitanjali Sachdeva, Maimuna Syed ja Irena Prochkova. Palkinnoksi kolmannesta sijastaan tiimi sai 3000 $. Lisäksi kaikki kilpailun finalistit saavat Windows 8 -laitteen sekä Nokian Lumia 800 puhelimen.
 
Aaltovationin ohella Australiassa käydyssä finaalissa Suomea edusti myös Team Matalapaine Turun ammattikorkekoulusta. Joukkueen kehittämä uudenlainen mobiili äitiyskortti Preganancy2Baby ei yltänyt Software Design -sarjassa toiselle kierrokselle. Yleisössä kilpailua seurasi myös Team G3A Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta.

Tulevaisuudessa sekä Aaltovation ja Team Matalapaine aikovat perustaa oman yrityksen ja hakea mukaan  tukeviin Bizspark- sekä Imagine Cup Grant -ohjelmiin.  

Imagine Cup -teknologiakilpailussa opiskelijat pyrkivät ratkomaan maailman vaikeimpia ongelmia teknologian avulla. Tänä vuonna jo kymmenennettä kertaa historiassaan järjestettyyn kilpailuun osallistui joukkueita yli 100 maasta ympäri maailman.


 

Kuvat: Aaltovation Aalto-yliopistosta (yllä), Team Matalapaine Turun ammattikorkeakoulusta (alla).

Lisätietoa kilpailusta:

Imagine Cup -teknologiakilpailu käynnistyi Australiassa - Suomalaistiimit kilpailevat voitosta äitiyssovelluksilla
Imagine Cup 2012 finalistijoukkue valittu - loppukilpailu Australiassa heinäkuussa
Suomesta kaksi joukkuetta Imagine Cupin finaaliin
Imagine Cup -kilpailun kotisivu
Videomateriaalia Imagine Cup -kilpailusta


Comments (0)

Skip to main content