Imagine Cup -teknologiakilpailu käynnistyi Australiassa – Suomalaistiimit kilpailevat voitosta äitiyssovelluksilla


Imagine Cup 2012 Australia

Maailman suurin opiskelijoiden teknologiakilpailu Imagine Cup käynnistyi tänään Australiassa. Sydneyssä 6.-10.7. käytävässä kilpailussa opiskelijat pyrkivät ratkomaan maailman vaikeimpia ongelmia teknologian avulla. Imagine Cup -kilpailun finaaliin osallistuu opiskelijajoukkueita yli sadasta maasta eri puolilta maapalloa ja voitosta kilpailee myös kaksi suomalaisjoukkuetta.
 
Team Matalapaine Turun ammattikorkeakoulusta edustaa Suomea kilpailun Software Design -sarjassa sovelluksellaan Pregnancy2Baby. Sovellus on uudenlainen mobiiliäitiyskortti, jonka on tarkoitus toimia työkaluna odottavien vanhempien ja sairaalan henkilökunnan välillä.

Lisää suomalaisväriä kilpailuun tuo Aalto-yliopiston Aaltovation-joukkue, joka kilpailee Windows Phone Challenge -sarjan voitosta kolmen parhaan joukossa niin ikään äitiyttä koskevalla MotherCare -sovelluksellaan. MotherCare on interaktiivinen, digitaalinen ja yhteisöllinen lokikirja odottaville äideille.

Yleisössä kilpailua seuraa myös Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston Team G3A, joka voitti Suomen paikallisen Imagine Cup -osakilpailun Windows Phone Challenge -sarjassa työllään TinyCircle. Sovelluksen tarkoitus on mahdollistaa kaikille internetin käyttäjille vapaus kommunikoida keskenään valtioiden rajoituksista huolimatta, ja näin edistää vapaan tiedon kulkua maailmassa.
 
Lue lisää ja seuraa suomalaisjoukkueiden menestystä täällä uutisblogissa:
Imagine Cup 2012 finalistijoukkue valittu - loppukilpailu Australiassa heinäkuussa
Suomesta kaksi joukkuetta Imagine Cupin finaaliin
Imagine Cup -kilpailun kotisivu


Comments (0)

Skip to main content