Microsoft vauhdittaa startup-yrityksiä Kinectillä


Yksitoista yritystä, terveydenhuollosta ja koulutuksesta viihteeseen ja 3D-mallinnukseen, eri puolilta maailmaa osallistui Seattlessa ainutlaatuiseen, kolme kuukautta kestävään Microsoftin hautomo-ohjelmaan. Tarkoituksena oli kehittää tuote ja liiketoimintamalli käyttämällä hyödyksi Kinectin taikaa. Tänään Microsoftin ensimmäinen Kinect Accelerator -ohjelma huipentuu, kun yritykset esittelevät Kinect-sovelluksiaan ja liiketoimintasuunnitelmiaan Microsoftin järjestämässä tapahtumassa. Yleisönä on sijoittajia ja riskirahoittajia, joilta yritykset toivovat rahoitusta toimintaansa.

2. huhtikuuta julkistettu Microsoft Accelerator for Kinect, jonka toteuttaa TechStars yhteistyössä Microsoft BizSparkin kanssa, on yrittäjille, kehittäjille ja innovaattoreille tarkoitettu ohjelma. Sen tarkoitus on saada aikaan uusia liiketoimintasovelluksia, joilla on mahdollisuus parantaa jokapäiväisiä käytäntöjä ja kehittää toimintaa eri aloilla. Microsoft sai Accelerator-ohjelmaan lähes 500 hakemusta, joista valittiin vain 11 tiimiä.

Kyseessä on ensimmäinen monista Microsoftin isännöimistä Accelerator-ohjelmista, joissa startup-yrityksille halutaan tarjota teknistä koulutusta ja neuvoja liiketoimintaan. Tämän tuen avulla toivotaan syntyvän uusia yrityksiä, jotka voivat mullistaa kokonaisia toimialoja. Accelerator-ohjelman jäsenet ovat hyödyntäneet Kinect for Xbox 360:tä ja Kinect for Windowsia. Kyseessä on käyttöympäristö, jossa yhdistyvät Kinect for Windows -sensori, ohjelmistonkehityspaketti ja kaupallinen käyttöoikeus. Tämän kokonaisuuden avulla yritykset ja kehittäjät voivat luoda uusia Windows-pohjaisia sovelluksia, joissa käytetään liikettä, eleitä ja ääntä.

Microsoft Accelerator jatkaa Kinectin menestystä ja tuo syksyllä tarjolle uuden ohjelman, joka keskittyy Windows Azure- ja pilvipalvelupohjaisiin startupeihin. Siihen voi nyt hakea 13.7.2012 saakka osoitteessa www.microsoftaccelerator.com. Lisätietoja Microsoft Accelerator for Kinect -ohjelmasta saat Kinect for Windowsin blogista tai Kinect Accelerator -sivustosta.


Comments (0)

Skip to main content