Suomesta kaksi joukkuetta Imagine Cupin finaaliin


Australian Sydneyssä järjestettävään opiskelijoiden teknologiakilpailun Imagine Cupin finaaliin pääsee Suomesta tänä vuonna kaksi joukkuetta. Heinäkuussa järjestettävään finaaliin osallistuu joukkueita yli sadasta maasta eri puolilta maapalloa. 

Finaalipaikkansa jo aikaisemmin varmistunut Team Matalapaine Turun AMK:sta edustaa Suomea Software Design -sarjassa ja uutena kisaajana matkaan pääsee Windows Phone Challenge -sarjaan osallistuva Aaltovation Aalto-yliopistosta.

Aaltovationin MotherCare sovellus on interaktiivinen digitaalinen lokikirja odottaville äideille, jotka voivat tallentaa sovellukseen muistiinpanoja ja kuvia raskautensa eri vaiheilta. MotherCare antaa äideille myös tärkeitä vinkkejä ja ohjeita raskauden eri vaiheille. Lisäksi se välittää tuleville äideille paikallisia uutisia esimerkiksi mahdollisista epidemioista sekä tarjoaa foorumin, jossa vaihtaa kokemuksia ja ajatuksia raskaudesta. Sovellus on myös suunniteltu yhteisön käyttöön, esimerkiksi kylään kehitysmaassa, jossa kaikilla ei ole puhelinta. Lukutaidottomille käyttäjille MotherCaresta löytyy text-to-speech -ominaisuus paikallisella kielellä. Aaltovationiin joukkueeseen kuuluvat Apurva JaiswalGitanjali Sachdeva, Maimuna Syed ja Irena Prochkova.

Edellä mainittujen joukkueiden lisäksi paikallisen Windows Phone Challengen voittanut Team G3A Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta lähtee Australiaan vierailemaan ja seuraamaan kisoja.

Lue lisää Imagine Cup 2012 finalistijoukkue valittu - loppukilpailu Australiassa heinäkuussa

 

[View:https://www.youtube.com/watch?v=Otnhd1VigKY]

Comments (0)

Skip to main content