Imagine Cup 2012 finalistijoukkue valittu – loppukilpailu Australiassa heinäkuussa


Viisi suomalaista opiskelijajoukkuetta kilpaili Microsoftin järjestämän kansainvälisen teknologiakilpailu Imagine Cupin finaalipaikasta TAITAJA2012 -kilpailun yhteydessä Jyväskylässä. 

Software Design -sarjan voiton vei Team Matalapaine Turun ammattikorkeakoulusta projektillaan ”Pregnancy2Baby”. Sovellus on uudenlainen mobiili äitiyskortti, nykyisen pahvisen äitiyskortin sijalle. Sen on tarkoitus toimia työkaluna raskaana olevien vanhempien ja sairaalan henkilökunnan välille. Tiimiin kuuluvat Samuli Sulkko, Tuukka Hämeenoja, Ville Koskinen ja Jesse Tuominen.

Software Design -sarjan kärkijoukkueet kumarsivat itselleen ansaitsemansa palkinnot:

1. sija – Matka Australiaan Imagine Cup -finaaliin

2. sija – Xbox + Kinect -pelikonsolipaketti

3. sija – Microsoft Touch Mouse

Kilpailun lisämausteena olleen Windows Phone Challengen voittoon selvisi Team G3A Lappeenrannan Teknillisestä Yliopistosta työllään TinyCircle, jonka tarkoitus on mahdollistaa kaikille internetin käyttäjille vapaus kommunikoida keskenään valtioiden rajoituksista huolimatta, ja näin edistää vapaan tiedon kulkua maailmassa. Tiimiin kuuluvat Bishal Karki, Antti Knutas, Tommi Kallonen ja Tommi Kähkönen. Kaikille Windows Phone Challenge -sarjaan osallistuneet saivat Nokia Lumia 710 puhelimet Nokialta.

Suomen finaalin voittaja Team Matalapaine lähtee Imagine Cupin kansainväliseen loppukilpailuun, joka järjestetään 6.–10.7.2010 Sydneyssä Australiassa. Vuonna 2011 300 000 opiskelijaa yli 100 eri maasta otti osaa Imagine Cup -kilpailuun. Myös Team G3A lähtee Australiaan vierailemaan ja seuraamaan kisoja. Muutaman viikon sisällä selviää, sijoittuvatko myös he kansainvälisessä Windows Phone Challenge -kategoriassa finalistien joukkoon ja pääsevätkö kilpailemaan kategorian voitosta Australiassa. Kaikki Imagine Cup -finalistit saavat lisäksi MSDN (Microsoft Developer Network) subscription -paketin. 

Imagine Cup Suomen avauspuheenvuoron piti Microsoft Learning -johtaja Lutz Ziob. Finaalin tuomareina toimivat:

  • Olga Lymberis, Microsoft
  • Mikael Stendahl, Nokia
  • Janne Lautanala, Avanade
  • Ville Hemmilä, eCraft
  • Pasi Manninen, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Janne Kaasalainen, Nokia

Lisätiedot: Drazen Dodik sekä videotallenne kilpailusta.

[View:https://www.youtube.com/watch?v=PSY31jODXcQ&feature=youtu.be]

[View:https://www.youtube.com/watch?v=SqWkGVn-1-8&feature=youtu.be]

Kuvassa Software Design -sarjan voittajajoukkue, Team Matalapaine

 

Kuvassa Windows Phone Challengen voittajat, Team G3A


Comments (0)

Skip to main content