Microsoft ja Nokia kehittävät karttapalvelujaan


Microsoft ja Nokia tekevät katutason kuvauksia toukokuun alusta lähtien pääkaupunkiseudulla. Kuvaukset tapahtuvat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla kaupunkien keskustoissa ja muilla vilkkaasti liikennöidyillä alueilla. Kuvausauton tunnistaa auton kyljessä olevista Navteq- ja Bing-logoista sekä katolla olevasta panoraamakamerasta.

Kuvausten myötä pääkaupunkiseudun asukkaille on jatkossa luvassa entistä parempia karttapalveluja. Molemmat yhtiöt panostavat karttapalveluihin: Nokia Kartat ja Nokia Navigointi ovat monelle tuttuja karttapalveluita kännykässä, Microsoft tarjoaa Bing-karttapalveluita osana Bing-hakupalvelua. 

Microsoft hyödyntää kuvia Streetside-palvelussa, jonka avulla käyttäjien on entistä helpompi suunnistaa oikeaan osoitteeseen ja löytää kohteita, kun tietokoneelta tai matkapuhelimen ruudulta voi nähdä reitin varrella olevia maamerkkejä ja rakennuksia. Streetside-kuvauksia on tehty vuodesta 2009 saakka Yhdysvalloissa.

Yksityisyydensuoja on korostetusti otettu huomioon kuvauksissa. Microsoft ja Nokia ovat saaneet henkilötietolain mukaisen luvan teiden ja katujen kuvaukseen Suomen Tietosuojalautakunnalta.

Streetside-karttapalvelussa julkaistavat kuvat käsitellään automaattisen sumentamisteknologian avulla siten, etteivät esimerkiksi ihmisten kasvot ja autojen rekisteritunnukset ole niissä tunnistettavissa. Palvelun käyttäjät voivat lisäksi helposti ilmoittaa, jos jokin julkaistu kuva olisi käsittelystä huolimatta ongelmallinen yksityisyyden suojan kannalta. Käyttäjä voi klikata alkuperäisen kuvan kanssa samalla sivulla olevaa linkkiä, joka ohjaa käyttäjää tekemään ilmoituksen sumennettavasta asiasta. Ilmoitukset käsitellään mahdollisimman nopeasti. Palvelu löytyy osoitteesta www.bing.com/maps/

Katso lehdistötiedote katukuvauksista.

Lisätietoa:

www.microsoft.fi/streetside

www.nokia.fi

http://corporate.navteq.com/finnish/data_privacy.htm


Comments (0)

Skip to main content