Löytyykö maailman suurimman teknologiakilpailun voittaja Suomesta? Imagine Cup 2012 starttaa


Maailman suurin opiskelijoille järjestetty vuosittainen teknologiakilpailu, Imagine Cup, on täällä taas. Tämänkin vuoden teemana on ratkaista maailman vaikeimpia ongelmia teknologian avulla. Ensi kesänä järjestettävä finaali pidetään Australian Sydneyssä, jonne Suomen osakilpailun voittajajoukkue lähtee kilpailemaan voitosta.

Viime vuonna Suomen osakilpailun voitti Turun AMK:n Team 25K -joukkue ratkaisulla, jolla pyritään ehkäisemään lasten ja nuorten kokemaa "mobiilikiusaamista". Joukkue olikin jo kisakonkari, sillä he sijoittuivat vuoden 2010 finaalissa Varsovassa projektillaan "Signbook" maailman kuuden parhaan joukkoon!

Microsoftin järjestämä Imagine Cup kokoaa yhteen maailman lupaavimmat nuoret kyvyt ratkomaan nykypäivän haasteita luovuuden ja teknologian avulla. Vuonna 2010 yli 300 000 opiskelijaa 100 eri maasta otti osaa Imagine Cup -kilpailuun. Suomessa kilpailuun rekisteröityi vuonna 2011 n. 500 opiskelijaa. Tämän vuoden kisaan antaa suomalaista lisäväriä Nokian sponsoroima Windows Phone -haaste, jossa etsitään maailman ongelmia helpottavaa mobiilisovellusta.

Lisätietoja kilpailusta saat Imagine Cup -kilpailun sivuilta ja blogista.

Comments (0)

Skip to main content