Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkosesta vuoden 2011 tivi-vaikuttaja


Tietoviikko on valinnut vuoden 2011 tivi-vaikuttajaksi Microsoft Oy:n toimitusjohtajan Ari Rahkosen. Valinta julkistettiin torstai-iltana 1.12. MicroPC:n ja Tietoviikon vuotuisassa tapahtumassa Palacessa.  Tivi-raati perusteli Rahkosen valintaa siten, että hän on:

 - toiminut merkittävissä luottamustoimissa muun muassa Teknologiateollisuudessa, Mainostajien liitossa, FiComissa  sekä Arjen tietoyhteiskunnan neuvottelukunnassa

- näyttänyt merkittävällä tavalla esimerkkiä työn organisoinnin ja koko työkulttuurin uudistamisessa

- edistänyt systemaattisesti naisten asemaa it-alalla

- johtanut kehitystä, jossa suuresta amerikkalaisfirmasta on tullut paikallisesti hyvin kumppanivetoinen yritys

Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen ilahtui kunnianosoituksesta. Rahkonen on ylpeä siitä että kaikkia microsoftilaisia yhdistää vahva halu olla mukana yhteiskunnallisessa vuoropuhelussa ja maamme kilpailukyvyn edistämisessä. Hän katsoo, että ohjelmistoalalla on niin paljon huippuosaamista, että sillä on velvollisuus olla keskeisessä roolissa Suomen tulevaisuuden rakentamisessa: synnyttää keskustelunaiheita ja luoda uusia innovaatiota.

Tietoviikko on listannut vuodesta 2003 lähtien alan sata vaikuttajaa. Lista kokoaa yhteen toimituksen vuosittaisen näkemyksen siitä, keitä tivi-alan ammattilaisia on ajankohtaista kuunnella ja seurata. Vuoden tivi-vaikuttaja valittiin ensimmäisen kerran vuonna 2005, jolloin valinta kohdistui TietoEnatorin johtajaan Pekka Viljakaiseen. Muita tivi-vaikuttajia ovat olleet pääjohtaja Rauni Hagman (Viestintävirasto), pääomasijoittaja Artturi Tarjanne (Nexit Ventures), johtaja Mika Helenius (Aalto-yliopisto) ja toimitusjohtaja Reijo Svento (Tietoliikenteen ja tietotekniikan keskusliitto FiCom ry.

Katso Ari Rahkosen haastattelu:
[View:https://www.youtube.com/watch?v=s_nYE9gaIVY]

Comments (0)

Skip to main content